„Ryanair“ per šešis mėnesius iki rugsėjo mėnesio patyrė 197 mln. eurų nuostolius po mokesčių. Pernai tuo pačiu laikotarpiu bendrovė uždirbo 1,15 mlrd. eurų siekiantį grynąjį pelną, teigiama rezultatų ataskaitoje.

Dubline įsikūrusi vežėja perspėjo, kad „greičiausiai fiksuos dar didesnius nuostolius“ einamųjų 2020–2021 finansinių metų antroje pusėje, nepaisant mažėjančių išlaidų ir geresnio balanso.

„Dėl COVID-19 pandemijos visas grupės orlaivių parkas buvo nutupdytas nuo kovo vidurio iki birželio pabaigos, kai ES vyriausybės nustatė skrydžių ir kelionių draudimus ir paskelbė karantinus“, – pranešė bendrovė.

Pandemija sumažino kelionių oro transportu paklausą ir sukėlė didelę ekonominę suirutę, privertusią oro linijų bendroves kovoti dėl išlikimo.

„Ryanair“ teigė, kad per ataskaitinį laikotarpį keleivių srautai sumažėjo maždaug 80 proc. iki 17,1 mln. keleivių, palyginti su 86 mln. keleivių metais anksčiau.

Bendrovės pajamos susitraukė 78 proc. iki 1,2 mlrd. eurų, o beveik visa ši suma uždirbta antrąjį ketvirtį po veiklos atnaujinimo liepos pradžioje.

Visgi šiuo metu aviacijos sektorius vėl susiduria su antrosios koronaviruso bangos padariniais, apimančiais atnaujintus kelionės apribojimus, ribojamąsias priemones ir karantinus.

„Ryanair“ šio mėnesio pradžioje paskelbė, kad dėl su koronavirusu susijusių kelionių apribojimų šią žiemą dar labiau apkarpys skrydžių skaičių ir laikinai uždarys bazes Korko ir Šanono miestuose Airijoje bei Tulūzos mieste Prancūzijoje.

Grupė planuoja lapkričio–kovo mėnesiais sumažinti pajėgumus nuo 60 iki „bent“ 40 procentų praėjusių metų lygio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją