DELFI primena, kad šis streikas truks iki antradienio ryto.

„Visi mūsų klientai, kurių skrydžiai yra atšaukti arba atidėti, yra informuoti el. paštu ar sms žinutėmis apie galimybes susigrąžinti pinigus arba pasikeisti skrydžių bilietus. Skatiname visus keliaujančius šiandien pasitikrinti skrydžio būseną Ryanair.com svetainėje prieš vykstant į oro uostą bei sekti naujienas @Ryanair Twitter paskyroje“, - pranešime teigia bendrovės atstovas Robinas Kiely.

„Ryanair“ pakartotinai skatina Prancūzijos vyriausybę ir Europos Komisiją imti veiksmų, užtikrinančių, kad Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų streikai, nesukeltų oro eismo trikdžių ne tik skrydžiams į ir iš Prancūzijos, bet ir skrydžiams per Prancūziją.

Pasak pranešimo, „Ryanair“ taip pat skatina klientus Europoje pasirašyti „Keep Europe’s Skies Open“ peticiją, kuri ragina Europos Komisiją ir Europos Parlamentą imtis veiksmų, užtikrinančių nenutrūkstamą oro eismą Europoje Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų streikų metu.

Nenutrūkstamas oro eismas streikų metu gali būti užtikrintas:

1. Panaikinus Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų teisę streikuoti, tokiu pačiu principu kaip tai yra draudžiama Europos policijai ir kariuomenei., tačiau nedraudžiant oro eismo kontrolės darbuotojams jungtis į sąjungas ir reikšti reikalavimus tarpininkavimo arba arbitracijos būdais, kurie neapima streiko ar Europos oro eismo uždarymo.

2. Suteikus teisę kitoms Europos oro eismo kontrolės sąjungoms reguliuoti eismą Prancūzijos oro erdvėje streikų metu.

Pasak pranešimo, aviakompanijai „Ryanair“ surinkus 1 mln parašų, peticija bus pateikta Europos Komisijai ir Europos Parlamentui Briuselyje, taip skatinant Europos institucijas imtis veiksmų, tam kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas oro eismas Europoje streikų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)