„Laudamotion“ labai apgailestauja, kad bus prarasta daugiau nei 300 darbo vietų ir kad gegužės 29 dieną, penktadienį, būsime priversti uždaryti bazę Vienoje“, – pranešė bendrovė.

Kiek anksčiau „Ryanair“ paskelbė ketinanti uždaryti bazę, jei nepavyks susitarti dėl „Laudamotion“ darbuotojų Vienoje atlyginimų mažinimo.

Oro linijų bendrovė turi dar tris mažesnes bazes: dvi Vokietijoje, Diuseldorfe ir Štutgarte, ir vieną – Maljorkos Palmoje.

Profesinė sąjunga „Vida“, atstovaujanti transporto ir paslaugų pramonės įmonių darbuotojams Austrijoje, atsisakė sutikti su sutartimi, kurioje buvo numatyta sumažinti darbo užmokestį „Laudamotion“ darbuotojams.

Profsąjunga teigė, kad siūlomas naujų valdybos narių atlyginimas būtų mažesnis už šalies garantuojamas minimalias pajamas.

„Ryanair“ pirmadienį pranešė, kad metinis pelnas smuko, nes koronaviruso pandemija sustabdė keliones.

„Laudamotion“ įkūrė buvęs „Formulės-1“ legenda Niki Lauda, ​​o „Ryanair“ ją nusipirko 2018 metais. Sportininkas mirė prieš metus, būdama 70 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)