„Ryanair“ pranešime teigia, kad iki birželio pabaigos bus vykdoma apie 30 skrydžių per dieną, o nuo liepos 1 d. dalis veiklos bus atnaujinta, o bendrovė vykdys po 1 000 skrydžių per dieną.

Kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, operacijos bus vykdomos iš 80 kompanijos bazių visoje Europoje, skrydžių dažnumas bus mažesnis nei anksčiau pagrindiniuose maršrutuose.

„Po 4 mėnesių laikas vėl skraidyti Europoje“, - teigė „Ryanair“ generalinis direktorius Eddie Wilsonas.

Jis pridūrė: „Turėdami daugiau nei 6 savaites iki liepos 1 d., manome, kad tai yra praktiškiausia data atnaujinti įprastą skrydžių tvarkaraštį, kad galėtume leisti draugams ir šeimos nariams susivienyti, grįžti į darbą ir leisti turizmu grįstoms ekonomikoms, kaip Ispanija, Portugalija, Italija, Graikija, Prancūzija ir kitos, atkurti tai, kas liko iš šių metų turizmo sezono “.

Nuo kovo vidurio oro linijų bendrovė per dieną vykdo tik 30 skrydžių iš Airijos, JK ir Europos - tai tik maža dalis įprasto tvarkaraščio.

Tiesa, „Ryanair“ skrydžiuose nuo šiol keleiviai ir įgula turės dėvėti veido kaukes, taip pat bus matuojama į lėktuvą įlipančių žmonių kūno temperatūra, siekiant išvengti COVID-19 plitimo.

Anksčiau dėl koronaviruso pandemijos „Ryanair“ paskelbė atleisianti 3 tūkst. darbuotojų.

Savaitgalį Jungtinė Karalystė (JK) pranešė, kad iš užsienio atvykę žmonės turės 14 dienų saviizoliuotis, taip siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį išplatino pranešimą, kuriame primena, kad nuo trečiadienio, gegužės 13 dienos, gavusi Lietuvos Vyriausybės leidimą, reguliarius skrydžius Frankfurto prie Maino (Vokietija) kryptimi iš Vilniaus atnaujina „Lufthansa“ oro bendrovė.

URM taip pat pranešė, kad yra gavusi prašymų atnaujinti reguliarius skrydžius ir kitomis kryptimis, tačiau šiuo metu kitoms skrydžių kryptims leidimai nėra suteikti. Dėl to ketinantiems keliauti ministerija rekomenduoja atsakingai įvertinti bilietų įsigijimo galimybes į skrydžius, kuriems leidimai dar nesuteikti. Taip pat rekomenduojama iš anksto išsiaiškinti, kokius reikalavimus ir apribojimus taiko šalys, į kurias ketinama vykti.