Į keblią situaciją pakliuvę britai pasipiktinę: jie kaltina aviakompaniją „Ryanair“ bandymu pasipelnyti dėl Briuselyje įvykdytų teroro išpuolių. Pasirodo, britai, norėdami sugrįžti namo, buvo paprašyti sumokėti 6 tūkst. svarų.

Leiboristų partijos narys Billas Estersonas palaiko ryšį su Briuselyje įstrigusiais britais.

Primename, kad visi skrydžiai iš Briuselio oro uosto yra atšaukti, tačiau Charleroi oro uostas, kuriame nusileido grupė britų iš Mančeserio, yra atidarytas.

Tačiau tik nusileidus britams, jie sužinojo apie teroro išpuolius, tad vienas keleivių, Chris Webb, iškart kreipėsi į „Ryanair“ ir paprašė pakeisti skrydžius, kad jie visi galėtų grįžti namo.

Tačiau britai jau buvo užsiregistravę skrydžiui, todėl nebuvo galima pakeistų jų skrydžių. Aviakompanijos atstovai pareiškė, kad jie turės sumokėti 6 tūkst. svarų už kelionę namo.

C. Webb dienraščiui „The Mirror“ pasakojo: „Aš negalėjau patikėti. Mes esame išsigandę, pikti, sugniuždyti. „Ryanair“ privalėjo mumis pasirūpinti, tačiau jie nieko negalėjo padaryti.“

Grupelė britų net negalėjo vykti į viešbutį, nes Briuselyje gyvenimas yra paralyžiuotas, o viešasis transportas neveikia, tad jiems teko likti oro uoste iki šiandien dienos vakaro.

C. Webb, Mančesterio tarybos narys, pasakojo: „Faktas, kad laukiame oro uoste yra gana bauginantis, žinant, kas vakar įvyko. Mes padarėme viską, ką galėjome, kad pabandytume grįžti namo, tačiau nei aš, nei kiti neturime besimėtančių 6 tūkstančių svarų. Jei tik turėčiau pinigų, tikrai sumokėčiau už kelionę. O dabar mūsų šeimos, draugai nerimauja dėl mūsų, skambina, klausia, ar mums viskas gerai.“

Po to, kai grupė britų protestavo prieš „Rynair“, aviakompanija pasiūlė pakeisti skrydžius už 160 svarų už vieną, tačiau šie atsisakė.

B. Esterson, susisiekęs su įstrigusiais britais, teigė, kad galbūt, įsikišus britų vadovybei, pavyktų susitarti su „Ryanair“ ir kitais vežėjais, jog šie pasistengtų grąžinti visus, kurie nori sugrįžti namo.

„Ryanair“ atstovas komentavo šią situaciją: „28 keleivių grupė turėjo tik šiandien skristi iš Briuselio Charleroi oro uosto į Mančesterį, todėl jie paprašė pakeisti skrydžius, kad galėtų grįžti namo dar vakar. Mes pasiūlėme jiems šią paslaugą už prieinamą kainą – 154 svarus, už skrydį vakar vakare. Priežastis, kodėl padidinome kainą, yra ta, kad vakar vakaro skrydžiui buvo likusios tik 28 laisvos vietos.

Kadangi D. Britanijos piliečiai atsisakė šio pasiūlymo, mes jiems pasiūlėme palaukti kito numatyto skrydžio į Mančesterį šiandien vakare.

Mes atsiprašome dėl sukeltų nepatogumų, tačiau šiuo metu mums pirmenybe išlieka pasirūpinti Briuselio Zaventemo oro uosto keleiviais.“