Bendrovė tikina, kad papildomą ETS mokestį skrydžiui į vieną pusę „Ryanair“ klientai pajus mažiau nei keliaujantieji kitomis ES oro linijomis, mat „Ryanair“ yra ekologiškiausios ir švariausios oro linijos, anot „Brighter Planet“ 2011 metų ataskaitos. Pasak „Ryanair“, Europos oro pervežimų bendrovės, naudojančios senesnius, triukšmingesnius ir labiau aplinką teršiančius lėktuvus, turės mokėti daugiau.

„Ryanair“ atstovas Stephenas McNamara teigia: „Nuo sausio 17 dienos, antradienio, „Ryanair“ įves 25 euro centų ETS mokestį kiekvienai lėktuvo vietai, kad būtų padengta maždaug 15-20 mln. eurų ETS sąskaita 2012 metams. „Ryanair“ nemano, kad Europos aviacija turėtų būti įtraukta į ETS programą, nes jai tenka mažiau nei 2 proc. visos ES CO2 emisijos. Šis naujausias ES užslėptas mokestis neigiamai paveiks transportą, turizmą, Europos konkurencingumą bei darbo vietas tuo metu, kai joks kitas ekonominis blokas nėra įtraukęs aviacijos į savo ETS programas. Šis ETS mokestis yra naujausias iš visos eilės išlaidų didinimo pavyzdžių, kuriuos ES nuolat įveda Europos oro linijų klientams. Tai mažina ES oro transporto konkurencingumą, mat dar vienas klaidingas „ekologinis“ mokestis nieko neprisidės prie aplinkos apsaugos, o tik sudarys sunkumų Europos Sąjungos vartotojams ir jų šeimoms“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją