Išplatintame laiške „Ryanair“ rašo, kad nesitiki pradėti vykdyti skrydžių iki birželio, tačiau konkrečiai viskas priklausys nuo vyriausybių sprendimų.

„Kol kas niekas nežino, kiek laiko tęsis ši nepaprastoji „Covid-19“ padėtis. Kinijos patirtis rodo, kad per 3 mėnesių laikotarpį viruso plitimas turėtų būti suvaldytas ir sumažintas. Šiuo metu nesitikime vykdyti skrydžių nei balandžio, nei gegužės mėnesiais, tačiau viskas priklausys nuo vyriausybės sprendimo, kurio mes laikysimės bet kuriuo atveju“, – rašoma keleiviams skirtame pranešime.

„Ryanair“ laiške taip pat rašo, kad šiuo metu vykdo tik vyriausybių užsakytus „gelbėjimo“ skrydžius.

„Per pastarąsias kelias dienas viruso „Covid-19“ plitimas pakeitė žmonių gyvenimus visoje Europoje ir pasaulyje. Visoje Europoje vyriausybės įvedė precedento neturinčius piliečių judėjimo apribojimus – pradedant nuo skrydžių draudimų, kurie uždarė Europos padanges visiems, išskyrus nedidelį skaičių repatriacijos ir gelbėjimo skrydžių. Nuoširdžiai atsiprašome už šiuos sutrikimus, kurie buvo būtini ir neišvengiami siekiant padėti ES vyriausybėms apriboti „Covid-19“ plitimą ir apsaugoti savo piliečius. Mes, kaip oro linijų grupė, pranešame, kad nuo kovo 24 d., antradienio, dauguma mūsų skrydžių bus sustabdyti.

Pasiūlėme savo orlaivius visoms ES vyriausybėms – tiek specialiems žmonių parvežimo skrydžiams, tiek būtiniesiems skrydžiams, skirtiems gabenti gyvybiškai svarbius vaistus, asmeninės apsaugos priemones ir, jei prireiktų, maisto produktus. Mes ir toliau bendradarbiausime su ES vyriausybėmis organizuojant „gelbėjimo“ skrydžius, kad pargabentume užsienyje likusius piliečius į jų tėvynes. Visais atvejais šie skrydžiai vykdomi maksimaliai saugiai, kasdien dezinfekuojant orlaivius ir neteikiant nuvežimo iki orlaivio paslaugos, kad būtų kiek įmanoma sumažintas socialinis kontaktas. Mūsų ekipažų ir keleivių saugumas ir sveikata – pagrindinis mūsų prioritetas“, – rašoma laiške.

Taip pat prašoma keleivių, kurių skrydžiai buvo atšaukti, neskambinti.

„Kiekvienas keleivis, kurio skrydis buvo atšauktas dėl vyriausybės paskelbtų sienų uždarymų, per savaitę ar dvi sulauks el. laiško, kuriame bus nurodytos grįžimo galimybės. Kadangi susiduriame su precedento neturinčiu skrydžių atšaukimo skaičiumi, dėl socialinio atsiribojimo nurodymų turėjome sumažinti savo biuro personalą 50 proc., todėl prašome klientų kantrybės ir palaikymo; visus el. laiškus gausite laiku. Prašome neskambinti mums telefonu, nes mūsų personalas šiuo metu pajėgia spręsti tik pačius skubiausius klausimus – artimiausiomis dienomis tai bus gelbėjimo skrydžiai“, – rašoma keleiviams skirtame laiške.

Anksčiau skrydžių bendrovė „Ryanair“ buvo pranešusi, kad dėl koronaviruso protrūkio 3 savaitėms, nuo kovo 17 d. iki balandžio 8 d., sumažins vykdomų trumpųjų skrydžių skaičių, o nuo kovo 24 didžiąją dalį skrydžių pranešė atšaukianti.

Delfi primena, kad „Wizz Air“ vakar išplatino laišką, kuriame teigė, kad skrydžių į ir iš Vilniaus nevykdys iki 2020 m. balandžio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)