Latvijos saugumo policijai pavyko užfiksuoti daugiausiai rusų kalba rašytus komentarus internete, kurie nukreipti prieš šį projektą. Įrašai aiškiai siekiantys formuoti tam tikrą nuomonę apie projektą. Pabrėžiami išsirtinai neigiami šio transporto projekto aspektai: Lietuvos ir Latvirjos nesutarimai, Latvijos žmonių pasipriešinimas dėl tunelio statybos ir pan.

Komentarai internete pasklido kaip tik tada, kai viešoje erdvėje imta diskutuoti apie „RailBaltica“ naudą ir kai kuriuos su projektu susijusius aspektus, rašo „lsm.lv“.

„Akivaizdu, kad šiais komentarais stengiamasi formuoti tam tikrą nuomonę, tačiau šiuo metu nėra tiksliai nustatyta, kas už visa tai atsakingas, ar tai yra užsienio valstybės darbas, ar kai kurie Latvijos politiniai ir ekonominiai veikėjai taip pat prie to prisidėjo, tačiau noriu pabrėžti, kad geriausiai su šiais interneto troliais galima susidoroti stipriu analitiniu mąstymu ir pasirodžiusios informacijos analize“,- pabrėžė Latvijos saugumo policijos vadovas Juris Leitietis.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbta nuotrauka, kurioje matyti, kaip interneto troliai dalinasi tuo pačiu pranešimu, skelbiančiu, kad Lietuva ir Latvija nesugeba rasti kompromiso dėl šio transporto projekto.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)