Traukiniai į Kaliningradą ir atgal nuo gruodžio 20-osios iki sausio 20 dienos per kartą galės pervežti iki 300 žmonių. Šis susitarimas pasiektas su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija. Taigi, kiekvieno traukinio keleivių vietų kvota bus padidinta pusantro karto, o tai reiškia, kad daugiau keleivių galės naudotis traukiniais per naujametines atostogas“, – teigiama „Rusijos geležinkelių“ padalinio pranešime.

Jame pažymima, jog dėl nepalankios epidemiologinės padėties ir toliau galios tokie ribojimai kaip speciali tranzito dokumentų išdavimo tvarka, draudimas išlipti iš šių traukinių ar jį juos įlipti Lietuvoje ir Baltarusijoje, traukiniai gali sustoti tik dėl techninių priežasčių.

Tranzitu per Lietuvą kursuoja trys Rusijos keleiviniai traukiniai: Kaliningradas-Maskva, Kaliningradas-Sankt Peterburgas, Kaliningradas – Adleris. Per naujametines atostogas išaugant šių maršrutų paklausai, reisų skaičius padidinamas, skelbia „Kaliningrado geležinkeliai“.

Per tris šių metų ketvirčius šiais traukiniais pervežta 50,5 tūkst. keleivių – 74,8 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)