Šie sunkvežimiai gabens įvairius šaldytus „Nestle“ kompanijos gaminius. Tikimasi, kad bandymų metu bus galima tinkamai įvertinti naujausias technologijas, elektros akumuliatorius, optimizuoti kitus sunkvežimio komponentus, pasisemti patirties ir pasimokyti iš klaidų prieš pradedant masiškai gaminti panašias transporto priemones.

Patys prancūzai teigia, kad šie, minimalų triukšmą skleidžiantys ir į orą kenksmingų dalelių neišmetantys sunkvežimiai yra didelis šuolis į priekį prekių pristatymo sferoje. Vairuojantys šiuos sunkvežimius vairuotojai bus mažiau apkrauti darbu, nes jiems niekada nereikės galvoti apie tinkamą pavarų perjunginėjimą ar kitokį ekonomišką vairavimą.

Sunkvežimiai galės gabenti 3 t krovinį. Per dieną jie galės prekėmis aprūpinti iki 50 prekybos taškų. Manoma, kad transporto priemonė galės nuvažiuoti iki 140 km. vienu akumuliatorių įkrovimu. Jiems pakrauti naudojant standartinį elektros įvadą reikia 8 valandų, o jų talpa siekia 170 kwh. Kompanija „Nestle“ planuoja ant savo pastatų stogų įrengti įrangą, kuri saulės energiją paverstų elektra, kuria ir būtų varomi naujieji „Renault Midlum“.

Elektrinis variklis išgauna 103 kW galią ir gali pasiekti maksimalų 90 km/h greitį. Stabdymo metu išsiskiriančią energiją specialios sistemos paverčia elektros energiją ir krauna akumuliatorius.