"Logan" automobilius Irane gamins "Renault Pars", kuri yra "Renault" bei Irano pramonės plėtros ir modernizavimo organizacijos (IDRO) bendra įmonė.

Neseniai Irano parlamentas priėmė įstatymą, kuris suteikia šaliai veto teisę bendrose įmonėse su užsieniečiais. Tačiau "Renault" pasisekė, nes įstatymas jai nebus taikomas. Teisės aktas, kuriuo labiausiai siekta kontroliuoti Turkijos įmonių investicijas į Irano oro uostus ir telekomunikacijų bendroves, buvo priimtas rugsėjo mėnesį ir atgaline data galios nuo šių metų kovo 20 dienos. Tuo tarpu sandorį, kuriuo įgijo 51 proc. dalį bendrovėje "Renault Pars", "Renault" pasirašė kovo 16-ąją.

"Dacia" prekės ženklas priklauso to paties pavadinimo Rumunijos automobilių gamintojai, kurią "Renault" įsigijo 1999 metais.

Manoma, kad nuo 2006 metų "Renault Pars" kasmet pagamins 300 tūkst. "Logan" automobilių. "Renault" taip pat nurodė, jog Irane automobilius siūlys su savo pačios, o ne su "Dacia" prekės ženklu.

Neseniai "Logan" buvo pristatytas Rumunijoje. Artimiausiu metu modelis turėtų pasirodyti kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, Artimuosiuose Rytuose bei Šiaurės Afrikoje. Kaip potencialias rinkas ir gamybos vietas "Renault" taip pat minėjo Rusiją, Kolumbiją, Maroką ir galbūt Kiniją.

Be to, ketinama pristatyti "Logan" brandesnėse Vakarų Europos rinkose, kuriose naujovė konkuruos su tokiais nebrangiais automobiliais kaip "Peugeot 107" ir Brazilijoje gaminamas "Volkswagen" modelis "Fox". Vakarų Europoje "Logan" turėtų kainuoti apie 7,5 tūkst. eurų. Tiksli automobilio kaina priklausys nuo vietinių mokesčių.

Nuo 2010 metų "Renault" tikisi pasaulyje kasmet parduoti 4 mln. automobilių.

"Logan" yra sukurtas pagal "Clio", su kuriuo "Renault" sėkmingai įžengė į nedidelių automobilių rinką. Tačiau "Logan" neturi patogumų, esančių standartiniuose daugelio gamintojų modeliuose. Pavyzdžiui, "Logan" langai yra atidaromi rankenėlėmis, o garso sistemoje nėra kompaktinių diskų grotuvo. Be to, nebrangiame automobilyje nėra oro kondicionavimo sistemos, vairo stiprintuvo ir oro pagalvių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją