Po susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi, R. Sinkevičius pabrėžė, kad „Lietuvos geležinkelių“ pertvarkymas išliks principine Lietuvos pozicija, tačiau konkretus modelis paaiškės vėliau.

„Gali būti „holdinginis“, gali būti koks nors kitoks“, – po susitikimo su A. Butkevičiumi žurnalistams teigė R. Sinkevičius.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Europos Komisija dar nėra priėmusi jokio formalaus sprendimo Lietuvos atžvilgiu, taip pat nėra nustatyta konkreti data, iki kada Lietuva turi apsispręsti dėl geležinkelių pertvarkos.

„Niekas tos datos man susitikus su (konkurencijos, – ELTA.) komisare nepasakė“, – teigė ministras.

Pasak R. Sinkevičiaus, detali vizija dėl „Lietuvos geležinkelių“ pertvarkos nebus parengta iki A. Butkevičiaus ir EK vadovo Jeano-Claude'o Junckerio susitikimo, kuris vyks birželio 3 d.

EK Lietuvai nurodė per mėnesį apsispręsti dėl „Lietuvos geležinkelių“ pertvarkymo, priešingu atveju, įmonei galėtų būti pritaikytos piniginės sankcijos dėl 2008 m. geležinkelio ruožo į Latviją išardymo ir piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje. Maksimali baudos suma galėtų perkopti 40 mln. eurų, dar apie 20 mln. eurų galėtų kainuoti įpareigojimas atkurti 20 km bėgių Rengės ruože.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vyriausybę šią savaitę paragino kuo greičiau duoti atsakymą Europos Komisijai ir nedelsti su „Lietuvos geležinkelių“ pertvarka.