Prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas, Seime pristatęs šalies vadovės Dalios Grybauskaitės veto dėl PVM lengvatos transportui, nurodė, kad prezidentės pozicija yra lengvatas svarstyti ne kiekvienam sektoriui atskirai, o visas kartu tvirtinant 2013 m. biudžeto projektą.

„Yra Finansų ministerijos paskaičiuoti nuostoliai biudžetui – 70 mln. litų“, - sakė N. Udrėnas, pabrėžęs, kad prezidentė laikosi pozicijos, jog tik įvertinus biudžeto galimybes šis pasiūlymas galėtų būti svarstomas.

Pasak N. Udrėno, lengvatinių tarifų apimtys yra mažinamos visoje Europoje.

„Ekonomistai sutaria, kad netolygios ekonominio veikimo sąlygos sukelia nelygiavertes veiklos aplinkybes“, - sakė jis ir pabrėžė, kad transporto sektorius yra toks pat kaip daugelis kitų, o papildomų lėšų vežėjai galėtų ieškoti optimizuodami veiklą.

Trečiadienį Prezidentūros išplatintame pranešime buvo nurodyta, kad prezidentė palaiko ir pati inicijavo PVM sumažinimą periodiniams spaudos leidiniams, nes mažėjantis lietuviškų spaudinių prieinamumas ir prastėjanti visuomenės informavimo kokybė, ypač regionuose, kelia grėsmę demokratijai ir visuomenės raidai.

Šalies vadovė pritarė ir PVM lengvatai neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms ir jų remontui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)