Praėjusį penktadienį už gatvių tiesimo, priežiūros ir remonto bendrovės "Kauno keliai" 100 proc. akcijų "Vandens pramogų centras" sumokėjo 22,5 mln. litų ir tapo jų savininku.

ELTA primena, jog praėjusių metų pabaigoje savivaldybės bendrovę "Kauno keliai" už didžiausią kainą pasisiūliusi nupirkti įmonė "Vandens pramogų centras" dėl finansinio nepatikimumo nebuvo pripažinta viešo aukciono laimėtoja, todėl pastaroji kreipėsi į teismą. Kauno apygardos teismo parengiamajame posėdyje ieškovams prabilus apie taikos susitarimą, Kauno miesto savivaldybė atšaukė sprendimą neleisti "Vandens pramogų centrui" privatizuoti "Kauno kelius", ieškovai savo ruožtu atsiėmė ieškinį.

Įmonė "Vandens pramogų centras" buvo įsteigta netrukus po to, kai buvo paskelbtas "Kauno kelių" pardavimo aukcionas. Ją įsteigė Klaipėdos verslininkas Žilvinas Vasiliauskas, kuris yra "Klaipėdos" viešbučio bei "Palangos statybos" akcininkas.

Kaip anksčiau yra teigę ieškovų advokatai, privatizavimo konkurso nuostatuose potencialiems pirkėjams nebuvo nustatyti kvalifikaciniai kriterijai ir bendrovė "Vandens pramogų centras" finansiškai nepatikima buvo pripažinta nepagrįstai. Pasak jų, savivaldybė vadovavosi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, kurioje, kaip vėliau pripažino STT vadovybė, išvados buvo pateiktos viršijant kompetencijos ribas.

Rašte buvo pažymima, kad bendrovė "Vandens pramogų centras" yra įsteigta neseniai, įmonė neturi registruoto turto, nėra sumokėjusi bei deklaravusi mokesčių, jos kapitalas neaiškios kilmės, įmonės direktorius turi neįvykdytų įsipareigojimų, be to, įmonėje nėra darbuotojų.

Ieškovų atstovai teigė, jog savivaldybės Privatizavimo komisija galėjo kreiptis duomenų į pačią bendrovę dėl jos patikimumo. Verslininkai esą būtų pateikę bankų pažymas, kuriose patvirtinama, jog keli bankai sutinka "Vandens pramogų centrui" suteikti kreditus bendrovės "Kauno keliai" akcijoms įsigyti.

Praėjusių metų pabaigoje vykusiame "Kauno kelių" 100 proc. akcijų pardavimo viešame aukcione "Vandens pramogų centras" pasiūlė didžiausią sumą - 22,5 mln. litų, pradinė jų kaina buvo tik 10,5 mln. litų.

"Kauno kelių" įstatinis kapitalas - 16,258 mln. litų. Praėjusių metų pabaigoje bendrovėje dirbo 496 darbuotojai. Pernai iš pagrindinės veiklos įmonė gavo 0,5 mln. litų pelno, o iš viso - 1,235 mln. litų.

"Kauno kelių" pardavimai ir paslaugos pernai išaugo 48,8 proc. - iki 28,77 mln. litų. Bendrovė metinėje ataskaitoje skelbė planus šiais metais pasiekti 30 mln. litų pardavimus bei iš pagrindinės veiklos uždirbti 1 mln. litų grynojo pelno. Pernai iš pagrindinės veiklos įmonė gavo 0,5 mln. litų pelno, o iš viso - 1,235 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją