Anot Raimundo, jis spėja ne tik atlikti jam patikėtus darbus, bet dar ir pažvejoti. „Į žvejybą ištrūkstu kada panorėjęs, svarbu sugebėti suderinti darbą su poilsiu“, - šypsodamasis pasakojo vyriškis, galintis pagrįstai didžiuotis savo pagautais laimikiais.

Nuosavas verslas – palaima

Nuosavame versle Raimundas sukasi dar tik vienerius metus, tačiau nesiskundžia ir nedejuoja, kad išgyventi sunku. Didelių mokslų nebaigęs vyriškis pasakojo, kad technika jį domino nuo pat mažens, tada jau ir žinojo, kuo užsiims gyvenime – remontuos automobilius. Automobiliai – ne kompiuteriai, jų konstrukcija taip sparčiai nesikeičia, tačiau mokytis vis tiek reikia.

Patirties Raimundas įsigijo dirbdamas daugelyje autoservisų. Tačiau samdomas darbas ėmė jo nebetenkinti.

„Turėdamas savo verslą jautiesi visai kitaip, tačiau ir atsakomybė kur kas didesnė“, - dalijosi mintimis vyriškis, sakydamas, kad svarbiausia kiekviename darbe – sąžiningai jį atlikti. Tuomet atsiranda ir klientų pasitikėjimas.

Grybų vietoje – automobiliai

Darbo vietą Raimundas su savo bičiuliais Mariumi Česnulevičiumi ir Gediminu Zaliecku sukūrė buvusioje grybų ir uogų supirktuvėje. Strategiškai tai gal ir nėra labai palanki vieta, tačiau klientų, anot savininko, jiems netrūksta.

„Norint, pavyzdžiui, atlikti kad ir tokį smulkų remontą, kaip ratų geometrija, reikia užsirašyti į eilę iš anksto“, - pasakojo Raimundas.

Anot jo, klientų sumažėja tik prieš šventes bei šventinėmis dienomis, o šiaip darbo netrūksta. Ir tai paaiškinama paprastai: nors naujų automobilių Lietuvoje nuperkama vis daugiau, vis dėlto dauguma jų – gerokai padėvėti, todėl greitai genda. Taigi šis verslas, anot Raimundo, turi ilgalaikes perspektyvas.

Neseniai vaikinai nusipirko brangų ratų geometrijos kompiuterį, tad dabar dirbti lengviau ir greičiau.

Patikimumas ir kaina

Raimundas neslepia, kad sėkmingo jo verslo formulė labai paprasta – jis darbą atlieka itin kokybiškai ir nebrangiai.

„Vilniuje gal ir galima apgauti klientą, tačiau provincijoje iškart bankrutuotumei“, - dalijosi savo pastebėjimais Raimundas.

Todėl, anot vaikino, jie sulaukia nemažai klientų iš Vilniaus bei Kauno. Priežastis paprasta: didmiesčiuose didelės eilės, didelės kainos ir nedidelės garantijos, kad remontas bus atliktas kokybiškai. Štai ta pati ratų geometrija provincijoje kainuoja 80 litų, didmiesčiuose – per 100. Ką jau kalbėti apie sudėtingesnius remonto darbus.

Kaip klientai susižino, kad provincijoje dirba geras meistras? „Vienas per kitą. Reklamos mums tikrai nereikia“, - šypsodamasis kalbėjo R.Nadeika.