„Air Berlin“ vadovas Thomas Winkelmannas šią savaitę užsiminė, kad iki 80 proc. vežėjos personalo, kurį iš viso sudaro 8000 darbuotojų, galėtų surasti darbo oro linijose „Lufthansa“ ir „EasyJet“, kurios tęsia derybas su „Air Berlin“ dėl bendrovės dalies pardavimo.

„Tai turi būti garantuota sutartyje. Mes raginame „Ari Berlin“ vadovus ir pirkėjus susitarti dėl tikros gelbėjimo programos“, - teigia „Verdi“ profsąjungos valdybos narė Christine Behle pareiškime. Bendrovė turėtų taip pat padėti darbuotojams, kurie nebus įdarbinti „Air Berlin“ pirkėjų, susirasti naują darbą, pridūrė ji.

Didžiausiam akcininkui „Etihad“ nutraukus finansavimą, „Air Berlin“ apie nemokumą paskelbė rugpjūčio viduryje. Po šio pranešimo bendrovės konkurentai ėmė varžytis dėl „Air Berlin“ turimo turto įsigijimo.

Derybos su „Lufthansa“ ir „EasyJet“ oro linijomis bus tęsiamos iki spalio 12 dienos, rugsėjo 25 d. pranešė „Air Berlin“. Galutiniam susitarimui turės pritarti Europos reguliavimo institucijos.

„Verdi“ jau yra perspėjusi, kad pirkėjai gali būti labiau suinteresuoti proga įsigyti „Air Berlin“ 140 lėktuvų nei pasiūlyti savo darbuotojams naujas galimybes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)