Šiuo metu daugiau kaip pusę geležinkelio kelių uoste valdanti Susisiekimo ministerija teigia, kad sprendimas perduoti turtą vienam savininkui turėtų būti priimtas iki 2019 metų vidurio, tačiau dar neatskleidžia, kas juo taps.

„Lietuvos žinių“ duomenimis, direkcija pateikė uosto naudotojams mokesčių už uosto geležinkelio kelius apskaičiavimo metodiką, kuri, kaip manoma, įsigaliotų, jeigu visa uosto geležinkelio infrastruktūra būtų perduota jai.

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vidmantas Dambrauskas dienraščiui teigė, kad dar anksti daryti apibendrinimus. Pasak jo, „todėl, kad priimtas preliminarus sprendimas perduoti geležinkelio kelius uosto direkcijai, turi būti sutvarkyta ir apmokestinimo tvarka“. Jo teigimu, visos uosto kompanijos pritaria, kad uoste geležinkelio kelius valdytų vienas savininkas ir kad tai būtų direkcija.

Šiuo metu dalis geležinkelio kelių priklauso dviem savininkams – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai ir „Lietuvos geležinkeliams“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)