Vilniaus miesto savivaldybė praneša apie eismo ribojimus mieste, pasikeitusius kai kurių autobusų ir troleibusų maršrutus.

Taip pat prašoma vairuotojų pakantumo ir atidumo važiuojant pro kapines, prie kurių vėlinių dienomis įprastas gerokai intensyvesnis eismas:

- Vilniaus regione rajoniniame kelyje Nr. 5212 Pilaitė–Čekoniškės–Sudervė nuo 6,0 iki 7,0 km, ties Karveliškių kapinėmis;

- Panevėžio regione magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai nuo 9,0 iki 10,0 km, ties Šilaičių kapinėmis, taip pat dėmesį reiktų atkreipti vykstantiems magistraliniu keliu A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga, nes daug transporto priemonių įvažiuoja iš šalutinių kelių;

- Šiaulių regione magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga nuo 49,0 iki 50,0 km, ties Ginkūnų kapinėmis ir magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai nuo 57,0 iki 58,0 km, Radviliškio mieste, ties posūkiu į miesto kapines.

- Telšių regione krašto kelyje Nr. 164 Mažeikiai–Plungė–Tauragė nuo 3,0 iki 4,0 km ties Mažeikių kapinėmis ir nuo 56,0 iki 57,0 km ties Plungės kapinėmis;

- Klaipėdos regione rajoniniame kelyje Nr. 2202 Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas.

Vairuotojams patariama neskubėti, planuoti keliones šviesiu paros metu – ypač vairuotojai, kurie retai vairuoja ar neįpratę vairuoti esant intensyviam eismui.

Pranešime teigiama, kad nors sinoptikai šį savaitgalį žada pakankamai neblogus orus, tačiau dėl to keliuose vairuotojai neturėtų atsipalaiduoti. Rytais oro temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, todėl galimas plikledis.

Pradedant kelionę, tik įsėdus į automobilį, rekomenduojama esant nedideliam greičiui pastabdyti – iškart sužinosite kokia yra kelio dangos būklė.

Jei kelionė ilgesnė, panašiai pasielgti galima kelis kartus, prieš tai gerokai sumažinus greitį. Ruošiantis kelionėms pirmiausia siūloma susipažinti su oro prognoze visam kelionės laikotarpiui. Priklausomai nuo to ir derėtų planuoti išvykas.

Vilniuje – eismo ribojimai

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad Visų Šventųjų ir Vėlinių savaitgalį keisis eismo tvarka ties dažniausiai lankomomis kapinėmis – mieste bus ribojamas automobilių transporto eismas. Tačiau į Vilniaus gatves išriedės daugiau autobusų ir troleibusų.

Nuo spalio 24 d. iki lapkričio 1 d. Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Tuo tarpu spalio 31 d., Visų Šventųjų išvakarėse, ir lapkričio 1 d. keisis eismo organizavimas prie Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių. Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės šeštadienį, spalio 31 d., ir sekmadienį, lapkričio 1 d., bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.

Automobilius, jeigu jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų, bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose.

Tuo tarpu Ąžuolyno gatvėje ties Saltoniškių kapinėmis minėtomis dienomis bus draudžiamas transporto eismas. Iš Laisvės prospekto galima bus privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės – iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Eismo organizavimas į Kairėnų kapines keisis tiek spalio 31 d., tiek ir lapkričio 1 d. Automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas. Eismo organizavimas minėtomis dienomis taip pat keisis ir Karveliškių kapinių prieigose.

Vykstantys savo transportu į šias kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Siekiant išvengti galimos automobilių spūsties pakeliui į Karveliškių kapines, rekomenduojama automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti 63 maršruto autobusu Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės).

Vairuotojai raginami nepalikti automobilių, kurie sudarytų kliūtis ir trukdytų sklandžiam transporto, ypač – viešojo eismui. Tiek spalio 31 d., tiek ir lapkričio 1 d. prie kapinių ir jų apylinkėse patruliuos policijos pajėgos. Todėl eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis Kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų. Vilniuje Spalio 31 – lapkričio 1 d. Vilniaus miesto šviesoforai bus suderinti darbo dienos režimui, taip siekiant sureguliuoti išaugsiančius transporto srautus.

Papildomi autobusai ir troleibusai Vilniuje

Nuo spalio 17 d. iki lapkričio 2 d. imtinai didinamas 37 (Kalvarijų–Tuskulėnų–Olandų g.–Rokantiškės), 38 (Antakalnis–Dvarčionys–Šilėnų g.), 63 (Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės), 115 (Antakalnis–Rokantiškės–Parko g.) maršrutų autobusų skaičius į Rokantiškių, Karveliškių bei Kairėnų kapines ir jų važiavimo dažnumas.

Keleivių, vykstančių į Rokantiškių kapines, patogumui taip pat įrengta nauja Klonio stotelė, kurioje nuo spalio 24 d. stos 115 Antakalnis–Rokantiškės–Parko g. maršruto autobusai. Spalio 31 – lapkričio 1 d. didinamas 2 (Saulėtekis–Žygimantų g.–Stotis), 7 (Pašilaičiai–Justiniškės–Žvėrynas–Stotis), 16 (Pašilaičiai–Lazdynai–Stotis) ir 19 (Pašilaičiai–Konstitucijos pr.–Antakalnis–Saulėtekis) maršrutų troleibusų skaičius, kurie taip pat važiuos dažniau.

Dėl eismo ribojimų spalio 31 – lapkričio 1 d. kai kurie autobusai važiuos pakeistomis trasomis. 7 (Šiaurės miestelis–Verkių g.–Viršuliškės–Lazdynai) maršruto autobusai (abiem kryptimis) nevažiuos Ąžuolyno, Viršuliškių gatvėmis, todėl nestos Ąžuolyno stotelėse. Tuo tarpu, nuo Buivydiškių–Ozo g. sankryžos važiuos Buivydiškių gatve ir Laisvės pr., toliau – senąja trasa.

Autobusai papildomai sustos stotelėse Vaikų kaimas, Buivydiškių, Rygos, Pal. Jurgio Matulaičio bažnyčia, Šaulių sąjunga. Tuo tarpu 115 (Antakalnis–Rokantiškės–Parko g.) maršruto autobusai važiuos pakeista trasa dėl gausesnio kapinių lankytojų skaičiaus ir intensyvaus transporto eismo kapinių prieigose.

Autobusai, važiuojantys link Naujosios Vilnios, apsisuks stotelėje Rokantiškės ir važiuos apylanka Viršupio, Mildos, S. Batoro gatvėmis, toliau – senąja trasa, sustodami stotelėse Lyglaukiai, Šilo, Viršupis, Mildos, Pūčkorių atodanga, Pūčkoriai, Stepono Batoro, Lelijų. Autobusai nestos stotelėse Rokantiškių sodai, Uosių sodai, Kalno, Paparčių, Uosių, Alberto Kojelavičiaus ir Dūmų. Antakalnio kryptimi autobusų maršruto trasa nesikeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)