Tomas tikina, kad čia galioja pačių taksi vairuotojų sukurta darbo sistema, o pašaliniai taksi vairuotojai čia nėra laukiami.

Oro uosto administracija tikina, kad į taksi darbą nesikiša, o policija jokios informacijos apie taksistų karus neturi.

Savos taisyklės

Tomas su savos tvarkos gynėjais susidūrė dar pernai.

Panašu, kad situacija prie Kauno oro uosto nepasikeitė iki šiol.

„Praėjo daugiau kaip metai, kai Kauno oro uoste gali dirbti visi taksi vežėjai. Baigėsi Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcija, bet Kauno oro uoste vis dar „karaliauja" organizuota taksistų grupuotė, kuri turi nusistačiusi savo tvarką ir labai „padeda“ čia norintiems dirbti pašaliniams taksi vežėjams. Nejaugi taip sunku paskelbti bent elementarias taisykles, pagal kurias galima būtų dirbti, nebijant dėl savo sveikatos?“, - retoriškai klausia Tomas.

Taksi vairuotojas pripažino, kad po incidentų, kuriuos užfiksavo mobiliojo telefono kamera, Kauno oro uosto prieigose jau nebesilanko.

„Labai gražus vaizdelis, kai pulkelis vairuotojų puola prie galimų keleivių. Tegul Kauno oro uostas paskelbia, kad reikia nusižeminus kreiptis į šios grupės vadą dėl leidimo dirbti Kauno oro uoste. Dar įdomu, kad taksi juostoje stovi automobilis, kuris neturi taksi licencijos nei taksometro. Bet aišku jis iš „chebros", o jiems galima daug kas.

Grupė asmenų vykdo savo susikurtą tvarką. Šiuo metu ši grupė asmenų ėmėsi kitos taktikos. Ne tik nusistato kažkokius grafikus ir eiles, bet ir neleidžia keleiviams laisvai prieiti prie pirmo stovinčio taksi automobilio“, - pas

Nesikiša

Kauno oro uosto atstovai DELFI patvirtino, kad į taksistų darbą nesikiša.

„Kauno oro uoste negalioja jokios taksistų veiklą ribojančios taisyklės. Taksistų elgesio klausimus kelti derėtų taksi įmonėms arba individualiai šia veikla užsiimantiems fiziniams asmenims“, - DELFI teigė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė tikino, kad šiais metais bendruoju pagalbos telefonu nėra gauto nė vieno pranešimo, dėl taksi darbo ar incidentų tarp taksistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)