Per pusantrų metų į infrastruktūrą ir statybas investuota 20,5 mln. litų, į įrangą – 5,5 mln. litų, iš kurių 3,5 mln. litų skirta vaistų rinkimo linijai, dar apie 5 mln. litų skirta sklypui įsigyti. Vaistų logistikos centre įrengtos 8500 kv. m ploto sandėliavimo ir 1200 kv. m ploto administracinės patalpos, taip pat įkurta gamybinė vaistinė.

Naujasis vaistų logistikos centras suteiks galimybę „Nacionalinei farmacijos grupei“ priklausančiai didmeninei farmacijos bendrovei „Limedika“ daugiau nei 1700 vaistinių ir ligoninių aptarnauti iki 50 proc. greičiau ir pasiūlyti didesnį medikamentų asortimentą, teigiama bendrovės pranešime.

„Naujas vaistų logistikos centras yra didžiausias ir svarbiausias „Nacionalinės farmacijos grupės“ investicinis projektas Baltijos šalyse, kuris buvo būtinas sparčiai plėtrai užtikrinti. Grupei priklauso didmeninė farmacijos bendrovė „Limedika“, užimanti 24 proc. rinkos ir du vaistinių tinklai – „Gintarinė vaistinė“ ir „Norfos vaistinė“, kurios vienija 318 vaistinių ir užima 23 proc. rinkos. Kasmet auganti grupės apyvarta dar šiemet turėtų pasiekti 603 mln. litų. Planuojame, jog investicijos į vaistų logistikos centrą turėtų atsipirkti per 9-10 metų“, – sako Eglė Audronė Zulanienė, „Nacionalinės farmacijos grupės“ valdybos pirmininkė.

Centre jau veikia ir gamybinė vaistinė. „Per dieną gamybinėje vaistinėje pagaminama apie 150 skirtingų pavadinimų vaistų – odos tepalų, akių, nosies lašų, dezinfekcinių tirpalų, specialių vaistų pagal individualius gydytojų receptus. Čia gaminamus vaistus galime pristatyti į bet kurį Lietuvos miestą per vieną darbo dieną, taigi, kiekvieną grupės vaistinę dabar galima vadinti gamybine“, – sako E. A. Zulanienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)