„Paprašiau Vyriausybė kanclerio, kad jis kreiptųsi į Vyriausybė atstovą Vilniaus apskrityje (Audrių Skaistį - BNS), ir išsiaiškintų, ar tikrai tas priimtas tarybos sprendimas nepažeidžia tuos įstatymas ir ar tikrai esant tokiai finansinei situacijai, galima nukreipti tokią didelę sumą lėšų atskirai privačiai bendrovei, kada yra kiti finansiniai įsipareigojimai neįgyvendinami po keletą mėnesių ar kai kurie net metus laiko nevykdomi“,- ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pranešė A.Butkevičius.

A.Skaistys BNS teigė, kad Vyriausybės kancleris kol kas su juo nesusisiekė.

Premjeras informavo, kad dėl Vilniaus tarybos sprendimo į jį jau kreipėsi kai kurie jos nariai.

Liberalsąjūdietis Eligijus Masiulis pareiškė, kad toks baigiančios kadenciją tarybos sprendimas yra „švaistantis miestiečių lėšas“.

„Start Vilnius“ kapitalą trečiadienį nuspręsta padidinti 6,872 mln. eurų, iš kurių 4,344 mln. eurų - piniginis įnašas. Pasak neoficialių šaltinių, tai padės dar kuriam laikui pratęsti „Air Lituanica“ veiklą, tačiau jei būtų rastas investuotojas, įmonė galėtų būti išgelbėta.

„Start Vilnius“ netiesiogiai valdo beveik oro bendrovės 69 proc. akcijų.

Išrinktasis meras liberalas Remigijus Šimašius ne kartą kritikavo „Air Lituanica“ projektą, vadindamas tai per didele našta miestui. Pasak jo, nepritraukus investuotojo, iš kompanijos valdymo reikės „sklandžiai išeiti“.

A.Skaistys: „Start Vilniaus“ kapitalas padidintas teisėtai

Skolose skęstančio Vilniaus taryba teisėtai nutarė padidinti skrydžių bendrovę „Air Lituanica“ valdančios įmonės „Start Vilnius“ įstatinį kapitalą, sako Vyriausybė atstovas Vilniaus apskrityje. Audrius Skaistys pareiškė, kad jis jau anksčiau išsiaiškino aplinkybes ir pažeidimų nerado.

„Preliminariai įvertinę sprendimo projektą, tikrai nematėme ten didelių pažeidimų, išskyrus vieną atvejį - kad investuojamas yra Vilnijos verslo inkubatoriaus, kaip VŠĮ (viešosios įstaigos - BNS) turtas, bet palyginus nedidele dalimi, sudaro nedidelę dalį turto. Visa kita investuoja jau pagal nusistovėjusią praktiką, - jie savo turtą investuoja į savo akcines bendroves“, - BNS teigė Vyriausybė atstovas.

Anot jo, didindama „Start Vilniaus“ kapitalą, sostinės valdžia pasinaudojo įstatymų landa.

„Formaliai jokių įstatymų pažeidimų nėra (...). Reikėtų gal keisti ir pačius įstatymus. Ta landa, kuri dabar sudaryta, tiesiog ir yra išnaudojama. Kitos savivaldybės, ne Vilniaus, labai retai tai daro arba iš viso nedaro, o va Vilniaus savivaldybė gana intensyviai daro - naudojasi ta landa“, - BNS teigė A.Skaistys.

Pasak jo, landą jau buvo bandoma užlopyti, reikalaujant pagrįsti investicijas, tačiau ir tai apeinama. Todėl jis siūlo apskritai uždrausti savivaldybėms tokias investicijas į akcines bendroves.

A.Skaitys BNS teigė neturintis įgaliojimų aiškintis, ar Vilniaus valdžios pateiktas investicijų pagrindimas yra teisingas.

„Start Vilnius“ kapitalą trečiadienį nuspręsta padidinti 6,872 mln. eurų, iš kurių 4,344 mln. eurų - piniginis įnašas. Pasak neoficialių šaltinių, tai padės dar kuriam laikui pratęsti „Air Lituanica“ veiklą, tačiau jei būtų rastas investuotojas, įmonė galėtų būti išgelbėta.

Išrinktasis meras liberalsąjūdietis Remigijus Šimašius ne kartą kritikavo „Air Lituanica“ projektą, vadindamas tai per didele našta miestui. Pasak jo, nepritraukus investuotojo, iš kompanijos valdymo reikės „sklandžiai išeiti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją