„Oro linijų prognozėse šiuo metu matome, kad, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, vasario, kovo ir balandžio mėnesiais Kinijos lankytojų srautas nukris 60 procentų“, – teigė Prancūzijos sostinę supančio Il de Franso regiono tarybos pirmininkė Valerie Pecresse.

„Azijos klientai mums yra ypač svarbūs“, – sakė ji, pristatydama 2019 metų regiono turizmo duomenis.

Anot regioninio turizmo komiteto CRT, praėjusiais metais Paryžiuje apsilankė apie 950 tūkst. kinų, kurie pagal tautybę sudaro penktą didžiausią turistų šaltinį. Tačiau Kinijos turistai atsiduria antroje vietoje pagal išlaidų kiekį, praėjusiais metais sumokėję apie milijardą eurų už apgyvendinimą viešbučiuose, restoranų sąskaitas, apsilankymus muziejuose ir apsipirkimus parduotuvėse.

Viešbučių asociacija GNC jau buvo įspėjusi dėl padažnėsiančių Kinijos klientų rezervacijų atšaukimų. Rezervacijų daugiausiai atsisako turistų grupės, kurių atšaukimo lygis sausį siekė 80 proc., o vasarį – beveik 100 proc.

V. Pecresse palygino šiuo metu siautėjantį virusą su SARS protrūkiu, „turėjusiu daug įtakos Azijos turizmui, kadangi 2002-2003 metų laikotarpiu šalyje apsilankė 300 tūkst. mažiau turistų“.

Jei epidemija bus paskelbta ir kitose Azijos šalyse ar Europoje, „situacija gali dar labiau pablogėti“, teigė ji.

Praėjusiais metais Paryžių ir jį supančius regionus aplankė kiek daugiau turistų, nei 2018-aisiais – apie 50 mln. Bendros išlaidos išliko stabilios ir siekė 22 mlrd. eurų, teigė CRT.

„Su „Brexit“ susiję neaiškumai, Prancūzijoje vykstantys protestai, silpnas Europos ekonominis klimatas ir pasaulyje vyraujanti prekybos įtampa atbaidė turistų grupes iš Didžiosios Britanijos, Kinijos ir Artimųjų Rytų“, – sakė komitetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)