„Skelbiame, kad iki 2040 metų prekyba benzininiais ir dyzeliniais automobiliais bus užbaigta“, – pareiškė ministras, pavadinęs tai „tikra revoliucija“.

Tačiau ministras nepatikslino, kaip bus įgyvendintas šis draudimas ir ar jis bus taikomas ir automobiliams su hibridiniais varikliais, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Visgi N. Hulot pripažino, kad pasiekti šį tikslą bus „sunku“, ypač automobilių gamintojams, tačiau pažymėjo, kad Prancūzijos automobilių gamintojai „Peugeot-Citroen“ ir „Renault“ yra gerai pasirengę tokiam pokyčiui.

Prancūzija yra didžiausia Europoje parduodamų elektromobilių gamintoja.

Šiuo metu elektromobilių rinka yra gana nedidelė – 2016 metais elektriniai varikliai buvo įrengti mažiau nei 1 proc. parduotų automobilių. Tačiau tokie automobiliai vis labiau populiarėja – svetainės „EV-Volumes.com“ duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, elektromobilių pardavimai pašoko 40 proc. iki 191,7 tūkst. vienetų.

Jeigu šis augimo tempas nesulėtės, iki 2030 metų 80 proc. visų parduodamų automobilių bus varomi elektra.

Kiek anksčiau šią savaitę Švedijos „Volvo“ paskelbė, kad nuo 2019 metų visuose jos lengvuosiuose automobiliuose bus įrengiami elektriniai arba hibridiniai varikliai.

Taigi „Volvo“ pirmoji iš didžiųjų automobilių gamintojų paskelbė atsisakanti tradicinių vidaus degimo variklių.

Analitikai neturi vieningos nuomonės apie tai, kaip greitai elektromobiliai pakeis transporto priemones su vidaus degimo varikliais.

Dvidešimt devynias valstybes vienijanti Tarptautinė energetikos agentūra (TEA), kuri buvo įkurta po 1973 metų naftos krizės, prognozuoja gana kuklų augimą ir numato, kad iki 2040 metų elektromobilių rinkos dalis sudarys tik 8 procentus.

O tyrimų organizacija „ Bloomberg New Energy Finance“ skaičiuoja, kad elektromobilių rinkos dalis iki 2035 metų pasieks 22 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)