Šeštadienį iš „Senukų“ prekybos centro žingsniavusiam tauragiškiui gatvę asfaltuojantys darbininkai, braidantys po pusnis ir skendintys garo debesyje, atrodė visiškas nesusipratimas. Redakcijai pradėjus domėtis žiemos darbais visi kalbinti valdininkai šią keistoką situaciją aiškino skirtingai. Tad kas ten vis dėlto buvo – „avarinis perkasimas“, taisytas brokas ar tiesiog nebaigti darbai?

Vyriškis papasakojo Gaurės gatvėje matytą vaizdelį: sniego per naktį prisnigo keliasdešimt centimetrų ir dar tebesnyguriavo, kai tirštame garo debesyje plūkėsi įspūdinga sunkioji technika ir darbininkai – jie taisė asfalto duobes. Žmogus iki pat namų suko galvą, kaip čia gali būti: seniau kelininkai dirbdavo tik kol nešalta ir nėra sniego, o dabar – ištisus metus? Gal tai kokios naujos technologijos, atsparios šalčiui?

Iš didelės bėdos

Pakalbintas Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius patvirtino, kad gatvės remonto darbai šeštadienį iš tiesų vyko, tik ne Gaurės, o, pasak jo, Sandėlių gatvėje.

– Ten reikėjo atstatyti asfaltą po perkasimo, – paaiškino seniūnas. – Projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Tauragės rajone (Papušynėje, Tauragėje)“ įgyvendinantys rangovai pagal sutartį privalo palikti gatvę tokią, kokią rado, o ten jie gatvę buvo perkasę. Du nedidelius plotelius reikėjo užtaisyti. Jie susivėlino, todėl ir teko taisyti dabar. Žinoma, suprantu, kad tai nelabai gerai, bet juk daroma iš didelės bėdos. Projektas privalo būti baigtas šiemet.

Be kita ko, seniūnas sakė didelės bėdos nematąs: asfalto tik ant įšalusios žemės negalima pilti, o ant apsnigtos – nieko baisaus. Esą tik garų labai daug buvo, gal tai žmones ir nustebino. Tačiau jam niekas nesiskundė.

– Vis tiek ta gatvė labai jau prasta, asfaltas kur yra, kur nėra, kada nors ją reikės asfaltuoti... – svarstė jis.

„Pamatysim pavasarį...“

UAB „Tauragės vandenys“ technikos direktorius Jonas Gečas patvirtino, kad rangovai iš tiesų dirbo – taisė broką.

– Ten siūles reikėjo sutvarkyti, – sakė jis. – Dirbo Kauno bendrovės „Kamesta“ vyrai.

Paklaustas, ar nieko tokio, kad dirbama žiemą, J.Gečas pakartojo seniūno žodžius, esą kloti asfalto negalima tik esant įšalui, o ant sniego – nieko tokio.

– Vienaip ar kitaip, pavasarį pamatysime rezultatus. Dar bus nesibaigęs garantinis laikotarpis, jei ką – sutvarkys dar kartą, – garantavo J.Gečas.

Pasak jo, būtų gerai, jei eitų visus darbus nudirbti vasarą, bet ji pernelyg trumpa.

Avarinis perkasimas?

– Žinau, žinau, ten buvo avarinis perkasimas, todėl būtinai reikėjo sutvarkyti. Jei būtume nesutvarkę, o toje vietoje įvyktų avarija, liktume kalti, – dar vieną paaiškinimo variantą pateikė UAB „Kamesta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Kastytis Skrupskis, išklausęs priekaištus dėl keistai pasirinkto darbų laiko.

Jis sakė, kad dirbti žiemą nieko baisaus, juo labiau, kad įšalo dar nėra. O sniegas ištirpsta.