Tai BNS patvirtino susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) balandį pareiškė įtarimus V. Moliui ir K. Eirošiui, taip pat „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui Eitautui Vanagui. BNS žiniomis, „Automagistralės“ vadovai galėjo sudaryti išskirtines sąlygas „Panevėžio keliams“ laimėti du didesnės nei 1 mln. eurų vertės konkursus, remontuojant du kelio Vilnius-Panevėžys ruožus.

BNS žiniomis, V.Molis ir K.Eirošius, veikdami kartu su V. Gražiu ir E. Vanagu, įtariami nuo 2016 metų kovo iki liepos piktnaudžiavę tarnybine padėtimi ir sudarę išskirtines sąlygas „Panevėžio keliams“ laimėti Automobilių kelių direkcijos skelbtus kelio Vilnius-Panevėžys ruožo nuo 42 iki 45 kilometro ir nuo 91 iki 98 km dangos remonto supaprastintus konkursus, taip padarydami didelę žalą valstybei.

Bendra dviejų konkursų vertė - 1,056 mln. eurų.

Be to, K.Eirošius įtariamas, kad pernai liepos-lapkričio mėnesiais netinkamai apskaičiavo rugpjūčio 1-ąją Kelių direkcijos ir „Panevėžio kelių“ pasirašytoje sutartyje numatytas pinigines išskaitas už nekokybiškai atliktus darbus.

Tiek V.Moliui, tiek K.Eirošiui paskirta kardomoji prieminė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis BNS sakė ketvirtadienį ketinantis susitikti su V.Moliu.

STT balandžio 19-ąją atliko kratas „Automagistralės“ ir „Panevėžio kelių“ būstinėse ir pareiškė įtarimus 4 asmenims.

„Automagistralė“ yra pagrindinė Lietuvos kelių priežiūros bendrovė, kuri prižiūri magistralinius automobilių kelius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)