Sostinės pareigūnų laikinai sulaikyti automobiliai saugomi uždaros akcinės bendrovės „Sauda" aikštelėje Minsko plente.

Aptvertoje ir nuolat saugomoje aikštelėje stovi apie tūkstantis automobilių: vieni jų čia pateko po avarijų, kiti buvo pareigūnų sulaikyti už įvairius eismo taisyklių pažeidimus, čia atsiduria ir įkliuvusių kontrabandininkų turtas – ne tik lengvieji automobiliai, bet ir sunkiasvoriai, kuriais buvo gabentos kontrabandinės prekės.

Didžiausia problema, anot bendrovės „Sauda" direktoriaus Sauliaus Kundroto, kad patekę į aikštelę laikinai, šie automobiliai saugomi "amžinai". Yra mašinų, kurios aikštelėje stovi nuo 2007–2008 m., už tai, kad būtų saugomos, kasdien skaičiuojamas mokestis, tačiau automobilio savininkas nenori nei jo atsiimti, nei už jį mokėti.

"Mes visi manėme, kad automobilio savininkas yra tas, kurio vardu registruotas automobilis. Pasirodo, ne. Teismas išaiškino, kad automobilio savininku tampa tas, kuris jį nuperka ir su buvusiu automobilio savininku pasirašo pirkimo–pardavimo dokumentą, kuris pagal mūsų įstatymus gali būti surašytas net ne specialiame blanke, o paprastame popieriuke. Toks pirkimo–pardavimo aktas gali būti surašytas atgaline data, ant jo gali būti vieno žmogaus vardas, antro – pavardė, trečio – asmens kodas, o ketvirto – gyvenamoji vieta. Čia ir prasideda visas gražumas", – kalbėjo S.Kundrotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)