Kaip praneša Vilniaus savivaldybė, prokurorai Seimo Antikorupcijos komisiją informavo, kad tyrimas dėl galimai neteisėtų Gedimino prospekto trinkelių panaudojimo Užupio g. 30, Vilniaus mero A. Zuoko namuose, yra nutrauktas.

„Pasak prokuroro, Užupyje grįsto grindinio trinkelės nėra panašios į senąsias Gedimino prospekto trinkeles, taip pat namo kiemas buvo grįstas dar 1998 metais, dar net neprasidėjus Gedimino prospekto rekonstrukcijai 2002 metais“, - skelbia savivaldybė.

Savivaldybė taip pat praneša, kad nei vienas asmuo, kurio valdose aptikta galimai neteisėtai įgyto senojo Gedimino prospekto grindinio, kol kas nesureagavo į pasiūlymą legalizuoti šį turtą, savivaldybei sumokant po 130 Lt už kvadratinį metrą.

DELFI primena, jog vienintelis Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika svarsto tokią galimybę. Galimai iš Gedimino prospekto atkeliavęs grindinys atgulė jo šeimos sodyboje Utenos rajone.

Tuo tarpu verslininkas, farmacijos kompanijos „Limeta“ valdybos pirmininkas Kęstutis Kutkauskas susimokėti neketina, o A. Zuoko kaimynas, advokatas Antanas Vainauskas teigia namą pirkęs jau su grindiniu – taigi tai esą ne jo atsakomybė. Vievio užeigos „Keturios sostinės“, kur aptiktas didžiausias kiekis galimai neteisėtai pakloto grindinio, vadovybė kol kas teigia negalinti nieko spręsti. Mat žemės savininkas išėjo Anapilin, ir kaip tik dabar sprendžiami paveldėjimo klausimai.

Policijai perduota informacija ir apie porą kitų vietų, kur galimai atgulė senasis pagrindinės sostinės gatvės grindinys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)