„Šiandien keliauju per tris oro uostus ir įtampa aiškiai jaučiasi. Tenerifėje paprastai atsipalaidavę ispanai krato visus be skrupulų, Miunchene pranešėja kas 10 minučių primena nepalikti savo daiktų be priežiūros, o policininkai vaikšto su automatais“, - DELFI įspūdžiais po skrydžių Europoje dalijosi skaitytojas.

Nyderlanduose laikinai buvo sulaikytas lėktuvas, kuris turėjo skristi į Prancūziją, apie tai skelbė "The Guardian". Lėktuvą papildomai apieškoti nuspręsta po to, kai buvo gautas grėsmingas pranešimas per "Twitter".

Skelbiama, kad laikinai papildomai apžiūrai buvo sulaikytas orlaivis "Air France KLM", lėktuvas tikrintas mažiausiai dar valandą.

Anksčiau šį šeštadienį Nyderlandų premjeras Markas Rutte paskelbė, kad bus imamamasi griežtesnių patikros priemonių dėl visų lėktuvų reisų, vykstančių iš arba į Prancūziją.

Tokios skrydžių bendrovės kaip „EasyJet Plc“, „Air France“ ir „British Airways“ savo keleiviams, savaitgalį skrendantiems į arba iš Paryžiaus sostinės, pasiūlė nemokamai atidėti skrydžius.

Bendrovė „Aeroports de Paris“, kuriai priklauso Charleso de Gaulle oro uostas, perspėja, kad dvejuose iš trijų oro uosto terminalų atvykstantys keleiviai gali susidurti su muitinės ir migracijos procedūrų vėlavimu iki 40 minučių.

Prancūzija mobilizavo kariuomenę ir uždarė pagrindinius kultūros ir turistų traukos centrus. Prancūzijos prezidentas Francois Hollange penktadienio tragediją įvardijo kaip „Islamo valstybės“ „vykdomą karą“.

Uždarytas Gatviko oro uostas

Šeštadienio rytą iš Šiaurinio Londono Gatviko oro uosto terminalo buvo evakuoti žmonės. Toks sprendimas priimtas po to, kai įtartinas vyras terminale paliko keistą daiktą. Vyras buvo sulaikytas, pareigūnai aiškinasi incidento aplinkybes, teigiama Gatviko oro uosto pareiškime.

„Reaguojant į penktadienio įvykius Paryžiuje, sustiprintas saugumas. Bet koks incidentas bus vertinamas labai rimtai“, – teigia detektyvas Nickas May.

Londono policijos pareigūnai taip pat analizuoja įvykius Paryžiuje ir ieško būdų, kaip gerinti saugumo situaciją visoje šalyje, BBC sakė policijos komisaras Markas Rowley.

„Žmonės gali pastebėti šiokių tokių pokyčių uostuose, oro uostuose, masiniuose renginiuose. Bus telkiamos papildomos saugumo pajėgos, imtasi papildomų patikros procedūrų ir kitų priemonių“, – paaiškino M. Rowley.

Londono Hitrou oro uostas – pats judriausias visoje Europoje – dirba įprastai.

"Eurostar“, atsakinga už susisiekimą traukiniais iš Jungtinės Karalystės sostinės į Paryžių ir Briuselį, sako, kad traukiniai atvyksta laiku, tačiau pasiūlė klientams, ketinantiems važiuoti šeštadienio vakarą, pasikeisti bilietus vėlesnei datai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)