Estijos vyriausybės sprendimu įsteigta ir šimtu procentų valstybei priklausanti aviacijos bendrovė „Nordic Aviation“ savo interneto svetainėje pradėjo pardavinėti bilietus. Bendradarbiaudama su turizmo bendrovėmis, per lapkričio 7-osios vakarą ji pardavė 300 bilietų, skelbia DELFI.ee.

Kaip teigia „Nordic Aviation Group“ valdybos narys Erikas Sakkovas, pirmieji bilietai buvo parduoti per kelias valandas. „Visa tai įvyko bendradarbiaujant su mūsų gerais partneriais, Estijos kelionių biurais. Man norėtųsi ypač pabrėžti tą supratimą ir palaikymą, kurį pirmaujančios Estijos kelionių agentūros parodė šiuo nepaprastu laikotarpiu. Už tai mes norime nuoširdžiai padėkoti“, – sakė E. Sakkovas.

„Mūsų užduotis – gauti prieigą prie kaip įmanoma didesnio potencialių klientų skaičiaus ir tuo pat metu pasiūlyti sprendimus visiems žmonėms, kurių rankose liko veiklą nutraukusios skrydžių bendrovės bilietai. Mes atidarėme pradinį puslapį, informacijos telefoną 19090 ir naują pardavimų punktą Talino oro uoste. Visa „Nordic Aviation Group“ komanda dirba savo klientams ir ankstų sekmadienio rytą 6 val. 50 min. mes eisime išlydėti savo pirmųjų klientų, kurie skris į Amsterdamą“, – sakė E. Sakkovas.

DELFI primena, kad Europos Komisija (EK) šeštadienį priėmė sprendimą, kad valstybės pagalba oro linijų įmonei „Estonian Air“ buvo neteisėta. Savo veiklą bendrovė baigė lapkričio 8 d. E

„Nordic Aviation Group“, bendradarbiaudama su penkiais Europos oro vežėjais, paskelbė pradedanti veiklą nuo 2015 metų lapkričio 8 dienos aštuoniomis kryptimis: Amsterdamas, Briuselis, Kopenhaga, Stokholmas, Oslas, Kijevas, Trondheimas ir Vilnius. Pirmas „Nordic Aviation Group“ skrydis įvyko sekmadienio ryte 6 val. 50 min. Lapkričio 8 dieną lėktuvai taip pat kilo į Kopenhagą, Stokholmą, Oslą, Briuselį ir Trondheimą.

Šiuo metu „Nordic Aviation Group“ tėra skrydžių užsakovas, nes bendrovė neturi nei savo lėktuvų, nei skrydžių ekipažų. Skrydžiai vykdomi bendradarbiaujant su lėktuvus ir skrydžių įgulas suteikiančiomis aviacijos bendrovėmis „BMI“, „Trade Air“, „NextJet“ ir „Carpatair“, taip pat skrydžių sertifikatą, komercinę platformą ir bilietų pardavimų sistemą suteikiančia bendrove „Adria Airways“. Todėl pradiniame etape „Nordic Aviation“ skrydžiuose veiks oro linijų „Adria Airways“ taisyklės.
„Nordic Aviation“ skrydžių tvarkaraštis nuo 2015 metų lapkričio 8 dienos:

du kartus per dieną į Amsterdamą (išskyrus šeštadienio vakarą);
du kartus per dieną į Briuselį (išskyrus šeštadienį ir ketvirtadienio, penktadienio bei sekmadienio rytus);
tris kartus per dieną į Kopenhagą (išskyrus šeštadienio vakarą ir sekmadienio rytą);
keturis kartus per dieną į Stokholmą (penktadienį – tris kartus, o šeštadienį ir sekmadienį – du kartus);
du kartus per dieną į Oslą (išskyrus šeštadienį);
penkis kartus per savaitę į Kijevą (išskyrus antradienį ir šeštadienį);
du kartus per savaitę į Trondheimą (penktadienį ir sekmadienį);
du kartus per dieną į Vilnių (darbo dienomis).
Nuo gruodžio 19 dienos šeštadieniais planuojami tiesioginiai skrydžiai į Miuncheną (iki kovo pabaigos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)