Oro linijos „Monarch“ planuoja atnaujinti skrydžius penktadienį, lapkričio 13 dieną. „The Independent“ įsigijo bilietą skrydžiui iš Gatviko oro uosto į Šarm aš Šeichą šeštadieniui, lapkričio 14 dienai, už 139 svarus (194 eurus).

Du pagrindiniai Didžiosios Britanijos kelionių operatoriai „Thomas Cook“ ir „Thomson“ parduoda atostogų paketus jau nuo kito savaitgalio. „Thomas Cook“ siūlo savaitės „viskas įskaičiuota“ paketą už 373 svarus (519 eurų), tai kaina su 49 procentų nuolaida. Bet kuris, susigundęs tokiu pasiūlymu, gali nusileisti oro uoste, kurį tūkstančiai turistų šiuo metu bando palikti.

Didžiosios Britanijos Užsienio reikalų ministerija oficialiai pataria nesileisti į „nebūtinas keliones lėktuvais į ir iš Šarm aš Šeicho“.

Griežti apribojimai gelbėjimo skrydžiams supykdė Jungtinės Karalystės aviakompanijas. Pirmadienį, lapkričio 9 dieną, iš šio Egipto kurorto į Jungtinę Karalystę buvo leisti tik aštuoni skrydžiai. Nuo penktadienį, lapkričio 6 dieną, prasidėjusios gelbėjimo operacijos pradžios bus įvykę 25 skrydžiai, įskaitant ir šios dienos. Atgal pargabenta apie penki tūkstančiai keleivių ir dabartiniais tempais gali prireikti nuo savaitės iki dešimties dienų visiems likusiems poilsiautojams parskraidinti.

Didžiausia reguliarių skrydžių į Šarm aš Šeichą bendrovė „easyJet“ iš šio Egipto kurorto į Lutoną parskraidino du lėktuvus. Šarm aš Šeiche įstrigusiems keleiviams ji sako: „Per kitą savaitę mes buvome suplanavę atlikti iki šešių skrydžių per dieną, tad bus labai sunku mums pargabenti žmones namo taip greitai, kaip norėtųsi mums ir jiems. Mes atliksime tiek skrydžių, kiek mums leidžiama, kad pargabentume keleivius atgal į Jungtinę Karalystę“.

Antra pagal dydį oro pervežimų bendrovė „Monarch“ teigia: „Mes pripažįstame, kad tai labai erzinanti situacija ir atsiprašome už nepatogumus, kurios ji sukelia mūsų klientams“.

Repatriacijos skrydžiuose didelis bagažas neleidžiamas, todėl Šarm aš Šeicho oro uoste susikaupė apie 100 tonų bagažo. Jungtinės Karalystės valdžia siekia sugrąžinti jį savininkams savaitės bėgyje. Greičiausiai šis bagažas bus nuvežtas į Kairą, iš kur krovininiais lėktuvais bus parskraidintas į Didžiąją Britaniją.

Tėvams su mažais vaikais taip pat teko palikti vežimėlius. Kelionių operatorius „Thomas Cook“ pasitiko grįžtančius keleivius Gatviko oro uoste, taip pat Birmingame, Mančesteryje ir Glazge su vežimėliais, kurie šeimoms dalijami nemokamai.

Skrydžių apribojimai skatina diskusijas apie atostogų galimybes Egipto Raudonosios jūros pakrantėje likusio žiemos sezono metu. Šiuo metu Šarm aš Šeichas laikomas saugiu, rizikingas yra tik jo oro uostas. Vis dėlto, prieš dešimt metų teroristinis išpuolis šiame kurorte nusinešė 88 gyvybes. Kelionių organizatoriai baiminasi, kad pakartotinio išpuolio atveju gali būti kliudoma avarinei evakuacijai.

Nors tikimasi, kad trumpalaikės saugumo išlygos netrukus bus palengvintos, oro linijos ir kelionių operatoriai laukia staigaus atostogų Šarm aš Šeiche pardavimų smukimo. Oro linijos „British Airways“ šią savaitę paskelbs uždarančios savo maršrutą iš Gatviko oro uosto į šį kurortą.

Taip pat pasigirsta žodinių reikalavimų iš klientų, užsisakiusių keliones į Šarm aš Šeichą prieš Rusijos lėktuvo katastrofą, leisti pakeisti kelionės kryptį netaikant baudų. Šiuo metu dauguma operatorių taiko įprastus terminus ir sąlygas. „Thomas Cook“ šiandien paskelbs apie savo politiką būsimiems užsakymams, netrukus šio kelionių organizatoriaus pavyzdžiu paseks ir konkurentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)