Vairuotojai perspėjami šioje vietoje pasisaugoti.

Įgriuvo tiltas Jurbarko rajone

Įrašas apie tiltą publikuotas „Facebook“ grupėje „Eržvilkas“.

Lietuvos automobilių kelių direkcija dėl išdaužos važiuojamojoje kelio dalyje Jurbarko raj. komentuoja, kad „Facebook“ grupėje „Eržvilkas“ pasirodžiusi informacija, kad Jurbarko rajone, Lenkčių k. (Eržvilko sen.) įgriuvo tiltas per upę yra klaidinanti ir neatitinkanti tikrovės. Anot jų, išdauža užfiksuota, vyksta tvarkymas. Komentare pateikiama ir daugiau patikslinimų.

„Nuoširdžiai dėkojame tai pastebėjusiam ir pranešusiam gyventojui už pilietiškumą, greitą reakciją, tačiau vis tik pateikiame keletą reikšmingų patikslinimų. AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir AB „Kelių priežiūra“ specialistams, gavus pirminę informaciją ir operatyviai nuvykus į įvykio vietą, užfiksuota, kad išdauža rajoninio kelio Nr. 1703 važiuojamoje dalyje atsivėrė tilto prieigose.

Pirminiais vertinimais, išdauža galėjo atsiverti dėl išplauto grunto. Siekiant išvengti incidentų, įvykio vieta operatyviai aptverta, sustatyti vairuotojus įspėjantys ženklai. Lietuvos automobilių kelių direkciją įpareigojo už valstybinės reikšmės kelių priežiūrą atsakingą AB „Kelių priežiūra“ imtis maksimalių veiksmų, kad išdauža būtų operatyviai sutvarkyta. Kaip informavo AB „Kelių priežiūra“, išdauža šiuo metu yra šalinama. Eismas minėtame ruože kelias valandas ribojamas tik iš dalies.

Paskutinį kartą AB Lietuvos automobilių kelių direkcija viso tilto būklę tikrino š. m. balandžio 3 d. AB „Kelių priežiūra“ minėto kelio patrulinę apžiūrą atliko š.m. balandžio 27 d.

Šis tiltas Lietuvos automobilių kelių direkcijos parengtame kelio statinių (tiltų, viadukų, estakadų, tunelių), esančių valstybinės reikšmės keliuose, statybos, rekonstravimo, kapitalinio remonto, projektų planavimo, rengimo ir įgyvendinimo prioritetinės eilės sąraše buvo 1111 vietoje.

Suprantame temos jautrumą, esame dėkingi už operatyviai pateikiamą informaciją. Dedame visas pastangas, kad į pranešimus būtų operatyviai reaguojama ir eismo dalyviai nepatirtų papildomų nepatogumų.

Lietuvos automobilių kelių direkcijai priklauso 1547 tiltai. Iš jų 72 vertinami kaip blogos būklės. Šiemet planuojama sutvarkyti 27 tiltus ir viadukus, 2024 m. – 35. Valstybinės reikšmės kelių, taip pat ir tiltų bei kitų statinių priežiūrą Lietuvos automobilių kelių direkcija yra patikėjusi AB „Kelių priežiūra“, – rašoma komentare.