„Informuokite, kad negalima keisti kortelių, jei yra papildyta senoji kortelė mėnesiniu bilietu, nes turėtas mėnesinis bilietas paprasčiausiai dingsta. Jau ne vienas mano pažįstamas taip buvo, nepabijokime to žodžio, apvogtas“, - į redakciją kreipėsi sostinės gyventojas.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovo Antono Nikitino teigimu, tai nėra jokia apgaulė, o gyventojai jau anksčiau buvo informuoti, kad senose kortelėse esančiais mėnesiniais bilietais bus galima naudotis iki rugpjūčio mėnesio pabaigos.

Senojo pavyzdžio elektroninį bilietą turintiems transporto keleiviams siūloma naująja „Vilniečio kortele“ pasirūpinti tik rugsėjo pradžioje. Kortelė bus keičiama nemokamai.

„Gyventojai, įsigiję mėnesio bilietą rugpjūčiui, juo, kaip įprasta, galės naudotis iki rugpjūčio 31 dienos. Šiems gyventojams bilietą rugsėjui rekomenduojama įsigyti rugsėjo pirmosiomis dienomis“, - teigiama miesto savivaldybės platinamoje informacijoje.

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja, kad rudenį elektroninius viešojo transporto bilietus bus galima įsigyti ir internetu, o iki metų pabaigos bilietais bus prekiaujama ir prekybos centruose.

DELFI primena, kad naujoji viešojo transporto bilietų sistema įdiegta rugpjūčio 15 d., trečiadienį, tačiau daugelyje spaudos kioskų tą dieną dėl sistemos sutrikimo „Vilniečio kortelės“ klientai negalėjo įsigyti. Prekyba naująja kortele buvo negalima daugelyje prekybos vietų ir ketvirtadienį.

Nuo rugpjūčio 15 d. Vilniuje pradėjo veikti nauja viešojo transporto bilietų sistema – atsirado 30 ir 60 minučių bei 1, 3, 10 parų elektroniniai bilietai bei 30 dienų bilietas.

Be nuolaidų 30 min. bilietas kainuoja 2,5 lito, 60 min. - 3,5 lito, perkant iš vairuotojo – 3,5 lito.

1 paros elektroninis bilietas kainuoja 13 Lt, 3 parų - 23 Lt, 10 parų - 46 Lt, kai bilietui netaikomos jokios nuolaidos.

Keleiviai taip pat dar gali važinėti seno pavyzdžio popieriniais bilietais iki metų pabaigos, tačiau jų prekyba sustabdyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)