Savivaldybės įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas sako, kad apie aštuonių kilometrų ilgio maršrutas upe turėtų būti reguliarus.

„Miestas įrengs vandens kelią, o mes perkame vežimo paslaugą, kurią teiks Klaipėdos autobusų parkas – dviem vandens autobusais nustatytu tvarkaraščiu plukdys keleivius“, – BNS sakė jis.

Klaipėdos autobusų parkas buvo vienintelis dalyvavęs konkurse, 264 tūkst. eurų vertės sutartis su bendrove pasirašyta spalį.

Planuojama, kad vandens transporto sezonas Danės upėje prasidės gegužės 15-ąją ir truks iki spalio vidurio. Tarp miesto centro ir Tauralaukio penkis kartus per dieną kursuos „Popa LT“ sukurtas ir išbandytas 12 vietų elektrinis vandens autobusas, kainuojantis, anot jo kūrėjo, apie 130 tūkst. eurų.

Pasak Klaipėdos autobusų parko atstovės, įmonė yra pasirengusi maršruto aptarnavimui nuo pavasario.

„Vienas autobusas yra pagamintas, ištestuotas, pagal bandymų rezultatus padaryti patobulinimai, rasti optimalūs sprendiniai. Antrasis autobusas netrukus bus surenkamas, detalės supirktos. Iš autobusų parko pusės pasiruošta, turime sutartį, turime autobusus“, – BNS sakė Klaipėdos autobusų parko finansų direktorė Elida Mantulova.

Anot jos, maždaug 50 minučių trukmės kelionė vandens autobusu ilgainiui turėtų būti integruota į Klaipėdos viešojo transporto sistemą.

„Neabejoju, kad iš pradžių tai bus pažintinis, atraktyvus maršrutas gyventojams ir miesto svečiams, o per trejų metų bandomąjį laikotarpį įpročiai keisis ir žmonės supras, kad toks maršrutas gali būti reikalingas“, – kalbėjo E. Mantulova.

Pagal sutartį autobusas turėtų stoti penkiose stotelėse. Pontonines prieplaukas įrengs savivaldybės įmonė „Klaipėdos paplūdimiai“, darbai kainuos 67,5 tūkst. eurų.

„Pagal sutartį jos turėtų būti pagamintos iki metų pabaigos, tai iki gegužės tikrai viską suspėsime“, – BNS sakė „Klaipėdos paplūdimių“ vadovas Olegas Mariničius.

Klaipėdos savivaldybė yra atsakinga už prieigų prie prieplaukų įrengimą. Kaip BNS sakė savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, rangovo konkursą tikimasi paskelbti dar šiais metais, jie turėtų būti atlikti iki gegužės 15-osios, jeigu procedūrų nestabdys teisiniai ginčai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją