Laikinai einančio susisiekimo ministro pareigas Jaroslav Narkevič įsakymu naujai ketverių metų kadencijai nepriklausomais AB „Lietuvos geležinkeliai“ valdybos nariais paskirti: Gediminas Vyšniauskas, Valdas Tekorius, Vygantas Sliesoraitis, Arijandas Šliupas ir Mats Bo Knut Hanson.

Valdyboje taip pat dirbs Virgilijus Poderys ir Henrikas Surovič.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ valdyba – kolegialus valdymo organas, kurį sudaro septyni nariai, iš kurių ne mažiau kaip pusė yra nepriklausomi. Nepriklausomus valdybos narius atrinko Susisiekimo ministro paskirta atrankos komisija.

Šiuo metu veikiančios valdybos kadencija baigiasi 2020 m. gruodžio 14 d.

BNS jau skelbė, kad į valdybą atrinktas „Klaipėdos vandens“ valdybos narys Valdas Tekorius, anksčiau vadovavęs bendrovėms „Čili Holdings“, „Pieno žvaigždės“, „Kalnapilio-Tauro“ grupė, „FL Technics“, taip pat įmonės „Skyways Technics“ projektų plėtros vadovas, aviacijos verslo konsultantas A. Šliupas, šiuo metu vadovaujantis Lietuvos oro uostų valdybai bei dirbantis Kauno LEZ valdymo bendrovės valdyboje. Jis yra vadovavęs Kauno oro uostui, 2012–2016 metais dirbęs susisiekimo viceministru. V. Sliesoraitis taip pat buvo patvirtinęs BNS savo atrinkimą į valdybą.

Valdyboje likęs dirbti M. Hansonas yra dirbęs Švedijos kontroliuojamoje geležinkelių įmonėje „Green Cargo“, transporto bendrovių „Sea Rail“, „DB Cargo Scandinavia“, „X Rail“, „Celexor“ ir kitų valdybose.

V. Sliesoraitis socialiniame tinkle linkedin.com nurodo esantis Giraitės ginkluotės gamyklos valdybos pirmininkas, „Alma Littera“ grupės valdybos narys.

H. Surovičius yra dirbęs Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento vadovu.

Šiuo metu veikiančios „Lietuvos geležinkelių“ valdybos kadencija baigiasi 2020 metų gruodžio 14 dieną.

Gegužę skelbta, kad ministerija pasamdė agentūrą, kuri atrinktų naujus nepriklausomus valdybos narius.

Septynių narių „Lietuvos geležinkelių“ valdyboje iki šiol dirbo penki nepriklausomi nariai – jos pirmininkas Romas Švedas, Monika Rimkūnaitė-Bložė, Rolandas Zukas, Alditas Saulius ir M. Hansonas. Susisiekimo ministerijos atstovų joje nebuvo.

Visus buvusius nepriklausomus valdybos narius, išskyrus M. Hansoną (jis prisijungė pernai rugpjūtį), 2016 metų gruodį ir vėliau paskyrė tuometinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)