Jame eilinį kartą pirmauja Australijos aviacijos bendrovė „Qantas“.

„Qantas“ toliau pirmauja tarp saugiausių pasaulio aviacijos bendrovių. Dabar ši bendrovė turi jauniausią orlaivių parką: vidutinis lėktuvų tarnavimo laikas - 7,9 metų. Tokia politika vykdoma nuo pat 1995 metų, kai bendrovė buvo privatizuota“, - sakė interviu CNN tarptautinio aviacijos portalo „AirlineRatings.com“ redaktorius Geoffrey Thomas.

Toliau geriausiųjų dešimtuke - Naujosios Zelandijos „Air New Zealand“, britų „British Airways“, Honkongo „Cathay Pacific Airways“, Jungtinių Arabų Emyratų bendrovės „Emirates“ ir „Etihad Airways“, Taivano „EVA Air“, Suomijos „Finnair“, Vokietijos „Lufthansa“ ir Singapūro „Singapore Airlines“.

Pasak G. Thomaso, sudarant reitingą buvo atsižvelgta į aviacijos institucijų ir asociacijų atliktų patikrinimų rezultatus, kelionių skaičių ir pobūdį, taip pat darbo kokybę. Iš viso buvo vertinamos 449 aviacijos bendrovės, 149 iš jų buvo įvertintos septyniomis žvaigždutėmis ir jau iš jų buvo atrinktas saugiausiųjų dešimtukas.

Portalas taip pat paskelbė dešimt saugiausių pigių skrydžių bendrovių - tai „Aer Lingus“ (Airija), „Alaska Airlines“ (JAV), „Icelandair“ (Islandija), „JetBlue“ (JAV), „Jetstar“ (Australija), „Kulula.com“ (Pietų Afrika), „Monarch Airlines“ (Didžioji Britanija), „Thomas Cook“ (Didžioji Britanija) „TUIfly“ (Vokietija) ir „WestJet“ (Kanada).

Pačios nesaugiausios, įvertintos tik viena žvaigždute reitinge, anot portalo, yra keturios aviacijos bendrovės: dvi iš Nepalo - "Tara Air" ir "Nepal Airlines", Kazachstano "SCAT Airlines" ir Afganistano "Kam Air".