„Viena iš priežasčių gali būti tai, kad vyksta pirmininkavimas ES Tarybai", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Rusijai pastaruoju metu nuodugniai tikrinant Lietuvoje registruotus lengvuosius automobilius, eilės susidarė Rusijos Karaliaučiaus srities pusėje. Atvykstantieji iš Rusijos teigia, kad dėl patikrų sienos kirtimas užtrunka iki keliolikos valandų, tuo metu Lietuvos pusėje didelių eilių nėra.

"Kai kurie keliautojai skundėsi, kad net 18 valandų užtruko, kol įvažiavo į Nidos postą iš prieš jį esančio Morskojės posto. Lietuvos pusėje nieko tokio nėra", - BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Anot jo, tokia pat padėtis yra visuose keturiuose pasienio punktuose - Nidos, Ramoniškių, Panemunės ir Kybartų.

Pasak pareigūno, ilgesnė lietuviškų lengvųjų automobilių patikra Rusijoje gerokai sumažino keliautojų srautus.

Lietuva pirmadienį paprašė Rusijos paaiškinimų dėl pasieniečių ir muitininkų vykdomos nuodugnios Lietuvoje registruotų lengvųjų automobilių kontrolės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)