„2015 metų biudžeto projekte numatėme reikiamas lėšas Panemunės tiltui. Šiais metais tiltui buvo numatyta 10 mln. litų, iš jų 5 mln. litų jau skirti, dar 5 mln. bus pervesti sausio mėnesį. Kartu su kitų metų lėšomis iš viso tam skirta 25 mln. litų – tiek, kiek šiuo metu galime skirti, atsižvelgiant į šalies ekonominę ir geopolitinę situaciją“, – pranešime spaudai sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Pirmadienį premjeras Seime žadėjo tiltui skirti 25 mln. litų - iš viršplaninių pajamų ir iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

„Kitiems metams iš viršplaninių pajamų, ir tikiuosi, kad Seimas pritars, skirti maždaug 15 mln. litų ir iš Kelių priežiūros ir plėtros programos - dar 10 mln. litų“, - pirmadienį Seime sakė A.Butkevičius.

103 mln. litų vertės tiltą stato bendrovė „Kauno tiltai“, jį planuojama atidaryti kitų metų spalį. Tačiau dėl finansinių įsipareigojimų ir skolinimosi limitų savivaldybė negali vien savo lėšomis finansuoti darbų. Kauno meras Andrius Kupčinskas pirmadienį teigė, kad darbų, už kuriuos reikia atsiskaityti per 2015 metus, atlikta už 47 mln. litų.

Šiemet valstybė iš Kelių fondo projektui skyrė apie 5,3 mln. litų, o Seimui padidinus Kauno skolinimosi limitą, savivaldybė iš DNB banko pasiskolino beveik 47 mln. litų, iš kurių dalį - apie 20 mln. litų - ketino skirti Panemunės tiltui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)