Keisti automobilių stovėjimo apmokestinimo laikotarpį Palangos valdžią vertė reali grėsmė nesurinkti planuotų pajamų. Per tris mėnesius savivaldybė šiemet planavo gauti pusę milijono litų. Tačiau per birželį ir liepą už automobilių stovėjimą kurortui pavyko surinkti tik apie 310 tūkst. litų.

Tarybai buvo siūloma automobilių stovėjimą apmokestinti ir likusiu metų laiku. Pinigus buvo norima rinkti tris savaitgalio dienas Vytauto, S.Daukanto ir Vasario 16-osios gatvėse. Tačiau galiausiai kurorto politikai apsiribojo 4 mėnesiais, kurie prieš kelerius metus Palangos valdžios buvo įvardyti kaip vasaros sezono laikotarpis.

Renkant rinkliavą papildomą mėnesį nuo gegužės vidurio ir iki rugsėjo vidurio planuojama gauti per 50 tūkst. litų. Automobilių stovėjimą apmokestinant savaitgaliais likusiu metų laiku būtų surinkta vos 20–30 tūkst. litų, iš kurių didžioji dalis atitektų automobilių stovėjimo vietas kontroliuojančių darbuotojų atlyginimams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)