Šiuo metu netoli Palangos jau vyksta 9 km ilgio aplinkkelio tiesimo darbai. Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigia, kad 123 mln. Lt pareikalausiantis projektas padės nuo Palangos nukreipti didelį srautą transporto, kuris kurorte neužsilieka. Savivaldybė skaičiuoja, kad pernai į Palangą tik pravažiuoti užsuko apie 75 tūkst. krovininių ir lengvųjų automobilių.

Planuojama, kad naujasis aplinkkelis bus atvertas nuo kitų metų.

Vos įvažiavus į Palangą, netoli degalinių, matyti ir kito projekto darbai. Čia statoma naujoji Palangos autobusų stotis, kuri pakeis senąją, įsikūrusią miesto centre.

Š. Vaitkus skaičiuoja, kad per parą į senąją autobusų stotį įvažiuoja apie 200 transporto priemonių. Naujoji stotis turėtų būti baigta šių metų lapkričio mėnesį.

Kartu su autobusų stotimi įsikurs ir prekybos centras.

„Savivaldybei atiteks autobusų stotis, o privatininkams – prekybos centras“, - pasakojo meras.

Naujos Palangos autobusų stoties fasadas turėtų šviesti skirtinomis spalvomis.

Naujoji autobusų stotis nuo senosios nutolusi apie 120 m. Stoties plotas – 600 kv. m, prekybos centrui skirta apie 3 tūkst. kv. m.

Taip pat planuojama platinti pagrindinį įvažiavimą į Palangą. Pasak mero, kelias turėtų būti praplatintas iki penkių juostų.

Permainų laukia ne tik Palangos prieigos, bet ir centras. Šiais metais padidintos parkavimo kainos centrinėje miesto gatvėje. Dabar Vytauto g. (nuo Kurhauzo iki Palangos botanikos parko) valanda stovėjimo kainuoja 6 Lt. Tačiau miesto meras neslepia, kad savivaldybės tikslas – iš centro išgrūsti automobilius ir priversti poilsiautojus vaikščioti pėsčiomis arba sėsti ant dviračių.

„Norime įkalti žmonėms į galvas, kad Palanga yra kurortas ir nėra čia ko važinėti automobiliais. Apmokestintos tos pagrindinės vietos, kur mes nenorime, kad būtų automobilių eismo“, - komentavo Š. Vaitkus.

Iš viso miesto planuose Vytauto g. padaryti vienos krypties eismo gatvę ir skirti vietos dviračių takui.

Paklaustas, ar neplanuoja Palangoje įrengti dviračių nuomos sistemos, kokią jau turi įsirengęs Vilnius, miesto meras teigė, kad tokios sistemos įrengti neplanuojama, nes nenorima, kad netektų darbo dviračių nuomotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)