„Maždaug 10 km ilgio automobilių spūstis nusidriekė nuo Pabradės miestelio pradžios iki remontuojamo tilto jo pabaigoje. Be to, čia dar susidūrė trys automobiliai ir nors niekas nenukentėjo, eismas beveik nejuda“, - DELFI pasakojo skaitytoja.

Pareigūnai spėja, kad labiausiai spūstį lėmė tai, kad miestelyje remontuojamas tiltas ir eismas vyksta viena puse.

Kitas DELFI skaitytojas pasakojo įstrigęs 28-ajame autostrados Vilnius-Panevėžys kilometre.

„Sakyčiau, kad spūstys maždaug tokios, kaip būdavo šią vasarą grįžtant iš Pajūrio. Spėju, kad tam įtakos turi ir užsitęsę kelio darbai, nes yra ruožų, kur greitis ribojamas iki 90 km/val. Kelininkai, kaip ir vasarą, taip ir dabar yra visiškai nepasiruošę didesniam automobilių srautui“, - piktinosi jis.

Tuo metu Policija informuoja, kad nuo vakar vakaro pagrindiniuose šalies keliuose susidarė didžiulės automobilių spūstys. 12 val. duomenimis, didžiausios jų šiuo metu yra šiose vietose:

Kelyje A1 Vilnius-Kaunas, ties Grabuciškių k., važiuojant link Kauno, dėl remontuojamo viaduko, spūstis apie 5 km (spūstis greičiausiai nemažės iki pat vakaro);

Kelyje A2 Vilnius-Panevėžys, 33 km., važiuojant nuo Vilniaus link Ukmergės, dėl vykdomų kelio darbų, didelė spūstis (palikta viena eismo juosta).

Panevėžio rajone, kelyje A8 (Via Baltica) nuo Barklainių kaimo iki viaduko su A2 keliu (spūstis apie 10 km).

Visose vietose dirba policijos ekipažai, kurie bando reguliuoti spūstis ir palengvinti pravažiavimą. Žmonėms, planuojantiems keliones, pareigūnai pagal galimybes siūlo rinktis kitus maršrutus.

Tuo metu Lietuvos automobilių direkcija informuoja, kad penktadienio popietę didžiausios spūstys dėl intensyvaus transporto srauto susidarė dviejuose magistraliniuose keliuose bei viename rajoniniame bei viename krašto kelyje.

Magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda spūstis susidarė ruože nuo 84 iki 89 kilometro.

Magistralinio kelio A2 Vilnius-Panevėžys ruože spūstis driekiasi nuo 25 iki 31 kilometro.

Krašto kelio Nr.102 Vilnius–Švenčionys-Zarasai spūstys yra nuo 44 iki 47 kilometro, o rajoninio kelio Pilaitė-Čekoniškės-Sudervė spūstys yra nuo 4 iki 8 kilometro.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybos kelių patruliams vadovaujantis Andrius Šeškevičius Lietuvos radijui sakė, kad didžiausios spūstys susiformavo išvažiuojant iš Vilniaus Trakų, Molėtų, Kauno kryptimis.

Taip pat didžiulis automobilių srautas užgulė ir kapines, kur eismą reguliuoja policija.

Patariama rinktis apylankas

Artimųjų kapų aplankyti vykstantiems gyventojams kelininkai pataria vykti apylankomis, kad būtų išvengta didelių automobilių spūsčių.

Kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda vykta viaduko remontas. Eismas kreipiamas iš dešinės kelio pusės į kairę kelio pusę. Siekiant išvengti eismo spūsčių ties remontuojamu Palemono viaduku, siūloma vykti apylankomis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Taip pat rekomenduojama apylanka vykstantiems į vakarinę Lietuvos dalį keliu A2 Vilnius-Panevėžys Panevėžio kryptimi. Per Ukmergę galima grįžti į kelią A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

Rekomenduojama apylanka vykstantiems į Kauną, Marijampolės apskritį ir į Lenkiją per Prienus keliu A16.

Taip pat Rekomenduojama apylanka vykstantiems į Kauną, Marijampolės apskritį ir į Lenkiją per Prienus keliu A16. Rekomenduojama apylanka vykstantiems į vakarinę Lietuvos dalį keliu A2 Panevėžio kryptimi. Per Ukmergę galima grįžti į kelią A1.

Vairuotojams taip pat patariama krašto ir magistraliniuose keliuose atkreipti dėmesį į greičio ribojimus ir jų paisyti.

DELFI nuotraukų galerijoje galite pamatyti, kaip penktadienio rytą atrodė Vilniaus Karveliškių kapinių prieigos. Pasak pareigūnų, šiose kapinėse situacija įtempčiausia, tačiau prognozuojama, kad po pietų eismas nuslūgs.

Kelyje Vilnius-Kaunas spūsčių mažėja

Penktadienio vakarą ėmė mažėti spūsčių kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos 16 val. duomenimis, magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda ruože automobilių spūstys sudaro jau tik pusantro kilometro. Jos užima ruožą nuo 87,5 iki 89 kilometro. Per pietus šiame kelyje spūstys driekėsi net penkis kilometrus - nuo 84 iki 89 kilometro.

Informacijos apie spūstis kituose keliuose direkcija kol kas negavo.

Klaipėdos ir Kretingos rajonuose silpnai lyja, čia magistralinių, krašto ir rajoninių kelių dangos drėgnos. Likusioje šalies dalyje be žymesnių kritulių, valstybinės reikšmės kelių dangos sausos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį kai kur trumpai palis. Vėjas pietvakarių, nuo 7 iki 12 metrų per sekundę. Žemiausia temperatūra - nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)