Kaip kovo 16 d. vakarą pranešė Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Vokietijos-Lenkijos pasienyje esantys lietuviai turi vykti į Frankfurto prie Oderio centrinę geležinkelių stotį – čia numatytas specialus traukinys, kuris pargabens juos namo į Lietuvą.

„Aktyviai bendraujame su Užsienio reikalų ministerija ir kitomis atsakingomis institucijomis.

Suprantame, į kokią sudėtingą situaciją pateko keliautojai, tad dedame visas pastangas, siekdami užtikrinti jiems saugią kelionę namo“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Numatoma, kad specialusis traukinys iš Vokietijos pajudės šiandien po pietų – išvykimo laikas buvo kelis kartus atidėtas, gavus informacijos, jog ne visi juo keliauti norintys žmonės spėja pasiekti stotį.

Kaip sako „Lietuvos geležinkelių“ dukterinės bendrovės „LG Keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys, Lenkijos bendrovės „PKP Intercity“ traukinys vyks iki Trakiškių stoties, kur jį perims „Lietuvos geležinkeliai“ ir pristatys į Kauno geležinkelio stotį.

„Pagal preliminarią informacija, keleiviai Kauną pasieks trečiadienio rytą. Čia jų lauks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai. Suprantame, jog pastarosios dienos šiems lietuviams buvo sunkios ir jie nori pagaliau grįžti namo, bet ši patikra yra būtina, siekiant užtikrinti žmonių saugumą. Dedame dideles pastangas, kad tiek kelionė , tiek patikra praeitų kuo sklandžiau“, – sako Linas Baužys.

Pasak kelionę organizuojančios bendrovės vadovo, visai „LG Keleiviams“ komandai ši misija šiandien yra svarbiausias prioritetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)