Lufthansa“ padavė į teismą keleivį, kuris neatvyko į paskutinę savo įsigyto skrydžio dalį, kaip manoma, mėgindamas sutaupyti „paslėpto miesto“ bilieto kainą.

Šią praktiką mėgsta keleiviai, išsilaipinantys tarpinėje kelionės stotelėje, užuot skridę į galutinį biliete numatytą tikslą.

Pavyzdžiui, keleivis, skrendantis iš Niujorko į San Franciską, gali užsisakyti pigesnę kelionę iš Niujorko į Taho su persėdimu San Franciske, kuriame ir pasiliktų, nesirūpindamas dėl paskutinės skrydžio dalies.

Pagal teismo dokumentą, neįvardytas vyriškis užsisakė skrydį į abi puses iš Oslo į Sietlą su persėdimu Frankfurte. Keleivis panaudojo visas skrydžio dalis, bet nepasinaudojo grįžtamuoju skrydžiu iš Frankfurto į Oslą. Vietoj to jis įsigijo atskirai rezervuotą „Lufthansa“ bilietą iš Frankfurto į Berlyną.

Bendrovei „Lufthansa“ tai pasirodė taisyklių ir sąlygų pažeidimas, ir ji pamėgino iš keleivio prisiteisti 2112 eurų kompensaciją.

Berlyno apylinkės teismas gruodžio mėnesį ieškinį atmetė, tačiau „Lufthansa“ atstovas CNN patvirtino, kad bendrovė „jau pateikė apeliaciją dėl tokio sprendimo“.

2014 m. „United Airlines“ ir „Orbitz“ iškėlė civilinį ieškinį 22-ejų Aktareriui Zamanui, kuris įkūrė svetainę Skiplagged.com, padedančią keliautojams rasti pigesnių skrydžių naudojant „paslėpto miesto“ strategiją.

Byla 2015 m. buvo nutraukta po to, kai Ilinojaus Šiaurės apygardos teismo teisėjas pareiškė, kad minimoje byloje neturi jurisdikcijos, nes A. Zamanas nei gyvena, nei dirba Ilinojuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)