Laivą „Raketa" valdančios viešosios įstaigos „Vandens kelias" vadovas Nerijus Šilgalis tikino, kad prieš kiekvieną išplaukimą yra patikrinamas Nemuno kelias ir įsitikinama, ar greitaeigis kateris įveiks visą maršrutą ir neužplauks ant kur nors atsiradusios seklumos. Tačiau jis prisipažino, jei Nemuno vandens lygis toliau kris, gali būti, kad „Raketos“ plaukiojimo sezonas pasibaigs anksčiau, nei planuota.

„Mums reikia tik 70 cm gylio, bet Nemunas akivaizdžiai nusekęs, tad, prieš išplaukiant „Raketai", kiekvieną kartą tikriname.Kol kas mums užtenka tokio gylio, bet jei nebus didesnio lietaus, kitą savaitę gali tekti stabdyti ir „Raketą“, – sakė N. Šilgalis.

Šiuo metu sekliausios ir pavojingiausios vietos laivybai Nemune yra aukščiau Jurbarko. Ties Kaimeliu sekluma siekia 1,15 m, ties Seredžiumi ir Belvederiu - tarp 1,05-1,20 metro.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)