Pasak „LTG Link“, numatoma, kad iki kovo 16 d. elektrifikacijos darbai vyks Kaišiadorys–Radviliškis atkarpoje, o nuo kovo 17 d. iki gegužės 25 d. elektrifikacijos projekto darbai bus tęsiami atkarpoje Šiauliai–Klaipėda.

„Šie darbai – ypatingai svarbūs tiek Lietuvos geležinkeliams, tiek visai šaliai. Artimiausiais mėnesiais susisiekimas traukiniais tarp Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos ir tarpinių miestų bus ribotas. Dedame visas pastangas, kad šie laikini pokyčiai mūsų keleivius paveiktų kuo mažiau. Viso projekto metu pagal galimybes siekiame išsaugoti rytinius ir vakarinius reisus, didinti kursuojančių traukinių sąstatus, sekmadieniais organizuoti visus tvarkaraštyje numatytus reisus maksimaliais sąstatais ir kuo aktyviau informuoti klientus apie pokyčius. Be to, tiek Velykų savaitę, tiek vasarą numatomas visiškas eismo atnaujinimas. Kitas elektrifikacijos darbų etapas planuojamas nuo šių metų rudens (...)“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Visi traukiniais vykti planuojantys keleiviai kviečiami bendrovės interneto svetainėje www.LTGLink.lt, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl konkrečių juos dominančių traukinių reisų ar jų pakeitimų. Apie pokyčius taip pat bus informuojama informaciniais skelbimais stotyse.

Dėl elektrifikacijos darbų keičiamų traukinių tvarkaraščiai:

  • Vasario 6–28 d.

Maršrutas Vilnius–Šiauliai–Klaipėda

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus išvyks 6 val. 30 min. ir 7 val. 30 min.

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais iš Klaipėdos išvyks 5 val. 22 min ir 17 val. 55 min.

Sutrumpintas maršrutas Šiauliai–Klaipėda

Pirmadieniais–šeštadieniais sutrumpintais maršrutais traukiniai kursuos geležinkelio atkarpa Šiauliai–Klaipėda. Šiomis savaitės dienomis traukinai iš Šiaulių išvyks 13 val. 22 min ir 15 val. 27 min.

Sutrumpinto maršruto Klaipėda–Šiauliai traukiniai pirmadienį–šeštadienį iš Klaipėdos išvyks 11 val. 15 min. ir 12 val. 45 min.

Maršrutai Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai

Šiuo laikotarpiu traukiniai maršrutais Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai pirmadieniais–šeštadieniais nekursuos.
Sekmadieniais visų trijų maršrutų traukiniai kursuos įprastai ir maksimaliais sąstatais.

  • Kovo 1–16 d.

Maršrutas Vilnius–Šiauliai–Klaipėda

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus vieną kartą išvyks ryte 6 val. 30 min. ir vieną kartą vakare – 18 val. 50 min.

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais kursuos taip pat kaip ir vasario mėnesį: iš Klaipėdos traukiniai išvyks 5 val. 22 min ir 17 val. 55 min.

Sutrumpintas maršrutas Šiauliai–Klaipėda

Pirmadieniais–šeštadieniais sutrumpintais maršrutais traukiniai kursuos geležinkelio atkarpa Šiauliai–Klaipėda. Šiomis savaitės dienomis traukinai iš Šiaulių išvyks 15 val. 27 min.

Sutrumpinto maršruto Klaipėda–Šiauliai traukiniai pirmadienį–šeštadienį iš Klaipėdos išvyks 12 val. 45 min.

Maršrutai Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai

Šiuo laikotarpiu traukiniai maršrutais Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai pirmadieniais–šeštadieniais nekursuos.

Sekmadieniais visų keturių maršrutų traukiniai kursuos įprastai ir maksimaliais sąstatais.


Nuo kovo 17 d. numatoma, kad elektrifikacijos darbai persikels į geležinkelio atkarpą Šiauliai–Klaipėda. Dėl to bus pilnai atnaujintas eismas maršrutais Vilnius–Šiauliai bei Kaunas–Šiauliai. Atsižvelgiant į tai, jog keisis elektrifikuojamas ruožas, laikinai bus atšaukiama dalis maršruto Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda reisų.

  • Kovo 17–29 d.

Maršrutas Vilnius–Šiauliai–Klaipėda

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus vieną kartą išvyks ryte 5 val. 53 min. ir vieną kartą vakare – 18 val. 15 min.

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais kursuos taip pat ryte ir vakare. Traukiniai iš Klaipėdos kasdien išvyks 5 val. 22 min ir 18 val. 45 min.

Sutrumpintas maršrutas Vilnius–Šiauliai

Pirmadieniais–šeštadieniais kursuos tik sutrumpinto maršruto Vilnius–Šiauliai traukiniai. Šiomis savaitės dienomis traukinai iš Vilniaus išvyks 7 val. 30 min., 10 val. 45 min., 12 val. 53 min. ir 17 val. 01 min.

Sutrumpinto maršruto Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadienį–šeštadienį iš Šiaulių išvyks 9 val. 29 min., 12 val. 45 min., 14 val. 50 min. ir 18 val. 30 min.

Maršrutai Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai

Traukiniai kursuos įprastai pagal metinį tvarkaraštį.

Maršrutai Radviliškis–Klaipėda

Šiuo laikotarpiu traukiniai maršrutu Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais nekursuos. Sekmadieniais reisai išvykstantys 16 val. 45 min. ir 09 val. 10 min. lieka taip pat atšaukti.

Sekmadieniais visų maršrutų, išskyrus maršruto Radviliškis–Klaipėda, traukiniai kursuos įprastai (išskyrus 2 reisus Radviliškis–Klaipėda maršrute) ir maksimaliais sąstatais.

Geležinkelio ruožo Kaišiadorys–Klaipėda elektrifikacijos darbus įgyvendina LTG Grupės bendrovė „LTG Infra“, valdanti šalies geležinkelių tinklą ir besirūpinanti jo modernizavimu. Skaičiuojama, kad baigus projektą, geležinkelių tinkle veikiančių vežėjų kuro sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 30 proc., o į aplinką nebus išmesta apie 150 tūkst. tonų teršalų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją