„Nuo liepos 1 dienos, tikėtina, atsivers tam tikri maršrutai į išorę nuo Šengeno, bet kad bus masiškai ir neapdairiai – tikrai to nebus. Mes tikimės, kad su Sakartvelu, Ukraina galėsim užmegzt santykius, taip įsivaizdavom, kad ir su Izraeliu, bet pastaruoju metu ten situacija pablogėjo“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė L. Linkevičius.

Ministras pažymi, kad Lietuva dėl leidimo atvykti į šalį taiko ne daugiau kaip 25 koronaviruso atvejų 100 tūkst. gyventojų kriterijų ir į Lietuvą kol kas neįleidžiami Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės gyventojai.

L. Linkevičius taip pat patvirtino, kad kol neplanuojama atnaujinti skrydžių su Jungtinė Karalyste, ir tai daroma sąmoningai, dėl didelio sergamumo.

„Su Jungtine Karalyste neplanuojam kol kas atverti tų maršrutų, iš ten žmonės gali atvykti į Lietuvą, bet žymiai komplikuočiau, žymiai brangiau, tai irgi tam tikras filtras, ir tai yra sąmoningai (daroma), nes mes nematome, kad tai yra saugu“, – teigė L. Linkevičius.

Komentuodamas Europos Komisijos raginimą nuo liepos atverti atverti išorės sienas, L. Linkevičius pažymėjo, kad tai yra rekomendacija.

„Mes stengiamės tą daryt regioniškai, parodydami pavyzdį visiems, sukūrėme nuo gegužės 15 dienos vadinamą Baltijos burbulą, laisvų kelionių erdvę ir parodėm, kad turime kuo daugiau koordinuotis, derinti veiksmus. Kalbant apie liepos pirmą, vėl bus panašiai, mes diskutuojam dėl kriterijų, esame įsivedę 25 atvejų 100 tūkst, gyventojų“, – kalbėjo ministras.

Į Lietuvą be jokių apribojimų kol kas gali atvykti užsieniečiai iš 28 šalių: Rumunijos, Lenkijos, Bulgarijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Maltos, Danijos, Ispanijos, Italijos, Čekijos, Estijos, Vokietijos, Austrijos, Airijos, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Islandijos, Graikijos, Kipro, Slovėnijos, Latvijos, Vengrijos, Slovakijos, Kroatijos ir Lichtenšteino.

Šią savaitę dėl didelio sergamumo COVID-19 į Lietuvą vis dar negali atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys.

Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)