„Būtų skrydžiai vykdomi iš Vilniaus į Oslą. Taip pat „Wizz Air“ vykdytų skyrdžius iš Olesiundo ir Bergeno į Kauną ir iš Sandefjordo į Vilnių. Visi tie grafikai yra taip suderinti, kad nepersidengtų laike, tarnybos tinkamai pasiruoštų skrydžių aptarnavimui“, – Vyriausybės pasitarime sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Dėl šio maršruto atnaujinimo į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją yra kreipęsi oro vežėjai – „airBaltic“ ir „Wizz Air“.

URM pranešime rašoma, kad skrydžiai bus vykdomi Oslo, Alesundo, Bergeno ir Torp Sandefjordo kryptimis.

Atnaujinant reguliariuosius skrydžius būtų palaipsniui atstatomas Lietuvos pasiekiamumas.

Svarstys atnaujinti skrydžius tik į tas šalis, kuriose 100 tūkst. gyventojų tenka ne daugiau kaip 25 susirgimai

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad bus svarstoma atnaujinti skrydžius į tas šalis, kuriose 100 tūkst. gyventojų tenka ne daugiau kaip 25 susirgimai COVID-19 virusu.

„Dėl skrydžių atnaujinimo yra sutarta tarp trijų Baltijos valstybių, nustatytas rodiklis – per dvi savaitės ne daugiau kaip 25 susirgimai 100 tūkst. gyventojų. Jei tai nėra viršijama, tai ta kryptis laikoma saugia. Kas savaitę bus vertinamas šis kriterijus ir atliepiama į pageidavimus bei siūlymus dėl oro krypčių tarp valstybių atkūrimo“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį žurnalistams sakė, kad artimiausiu metu turėtų būti atnaujinti ir LOT skrydžiai į Varšuvą.

BNS primena, kad šiuo metu yra atnaujinti reisai iš Vilniaus į Frankfurtą, kur skraidina Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“, bei Rygą, kur skraidina Latvijos bendrovė „Air Baltic“. Nuo kitos savaitės ji turėtų pradėti ir skrydžius iš Vilniaus į Taliną.