Besitęsianti situacija gali neigiamai paveikti ir metinius rezultatus, todėl grupė atšaukia anksčiau skelbtas 2020 metų finansines prognozes ir ketina jas atnaujinti tada, kai verslas grįš į įprastą verslo ritmą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Novaturas“.

„Sėkmingai pradėjusi metus, kovą „Novaturo“ grupė, kaip ir turizmo verslas visame pasaulyje, susidūrė su kritusia kelionių paklausa dėl COVID-19 viruso plitimo. Baltijos šalių vyriausybėms ir atsakingoms institucijoms pradėjus taikyti izoliavimosi priemones, bendrovė iki balandžio 14 dienos sustabdė visas suplanuotas keliones iš Lietuvos ir Latvijos, iš Estijos – iki gegužės 1 dienos“, – teigiama „Novaturo“ pranešime.

Bendrovės teigimu, kol kas sunku numatyti viruso protrūkio mastą, trukmę bei tikslią įtaką finansiniams rezultatams.

„Valdydami situaciją, iškart ėmėmės griežto kaštų valdymo, dar labiau koncentruojamės į veiklos efektyvumą, deramės su partneriais užsienio kryptyse ir tiekėjais dėl lankstesnės kainodaros, laukiama galutinių valstybės sprendimų dėl pagalbos verslui priemonių plano ir jo įsigaliojimo“, – tvirtina bendrovė.

„Novaturas“ pažymi, kad jo įmonių grupė veikia pagal mažai investicijų reikalaujantį verslo modelį, kuris suteikia daug lankstumo ir leidžia reaguoti į besikeičiančias aplinkybes greitai. Bendrovės teigimu, ji yra suplanavusi finansinių resursų esamai situacijai suvaldyti, kol viruso plitimas bus įveiktas ir keliauti žmonėms bus vėl saugu.

„Novaturo“ apyvarta šių metų sausio ir vasario mėnesiais buvo 18,9 mln. eurų – 1 proc. mažiau nei 2019-ųjų sausį–vasarį. Vasario mėnesį bendrovės apyvarta siekė 10,2 mln. eurų ir buvo 5 proc. didesnė nei tą patį 2019-ųjų mėnesį.

Bendrovė per du šių metų mėnesius aptarnavo 25,8 tūkst. klientų, o tik vasarį – 13,2 tūkst. klientų, arba atitinkamai 7 proc. ir 1 proc. mažiau nei per atitinkamą 2019 metų laikotarpį.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)