Norvegijos prekybos, pramonės ir žuvininkystės ministerija praneša apie beveik 10 proc. akcijų pardavimą už beveik 597 mln. kronų (73 mln. JAV dolerių).

Iki minėto akcijų pardavimo, vykusio antradienį vakare, Norvegijos valstybė buvo trečia didžiausia oro transporto vežėjos, įsteigtos 1946 metais, akcininkė.

„Vyriausybė ne kartą yra pareiškusi, kad ji nebus SAS savininkė ilgą laiką. Parlamentas jau keliomis progomis yra įgaliojęs vyriausybę parduoti savo turimas akcijas“, - sakė šalies prekybos ir pramonės ministras Torbjornas Roe Isakenas.

Dalį akcijų nusipirko investuotojai iš Norvegijos ir kitų valstybių, praneša ministerija. Kiti akcijų paketo savininkai - Danijos bei Švedijos vyriausybės, kurios drauge valdo 29 proc. SAS akcijų.

Švedija taip pat yra sakiusi apie planus parduoti savo dalį, bet Danijos finansų ministras Kristianas Jensenas trečiadienį Danijos naujienų agentūrai komentavo, esą Danija bent jau artimiausiu metu neketina parduoti savo akcijų.

Pastaraisiais metais žymiai padidėjo SAS konkurencija su pigių skrydžių bendrovėmis, tarp jų „Norwegian Air Shuttle“, „Ryanair“ ir „Wizzair“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją