„Iki 17 val. šios informacijos mes nebuvome gavę, elektroniniu paštu duomenis bendrovė atsiuntė 17.20 val.“, – sakė M. Čerkauskas.

Su bendrovės atstove spaudai Jūrate Rupšiene DELFI ketvirtadienį vakare susisiekti nepavyko.

DELFI primena, kad licencijavimo komisija pirmadienį nesiryžo stabdyti vežėjo licencijos ir davė laiko pateikto daugiau informacijos. Komisija darsyk „Star1 Airlines“ svarstys penktadienio posėdyje.

Komisijos pirmininkas susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas po pirmadienio posėdžio žurnalistams sakė, kad bendrovės vadovai turi pateikti duomenis, kaip saugiai artimiausius dvylika mėnesių vykdys skrydžius ir kitus įsipareigojimus.

Savo skrydžius pati bendrovė yra sustabdžiusi iki spalio 1 d.

Keleiviai, kurie buvo įsigiję bilietus skrydžiams į atšauktus reisus, dėl pinigų grąžinimo turi kreiptis į “Star1 Airlines“ elektroniniu paštu claims@star1.aero.

DELFI primena, kad vienintelis „Star1 Airlines“ lėktuvas Dublino oro uoste yra sulaikytas nuo trečiadienio nakties. Visi iš Airijos sostinės į Vilnių turėję skristi keleiviai taip ir liko blaškytis oro uoste.

Porą dienų po lėktuvo sulaikymo bendrovė bandė su kitomis kompanijomis parskraidinti keleivius, tačiau galiausiai nuo šeštadienio skrydžius sustabdė.

Sulaikytas orlaivis nėra vienintelis oro vežėjo nemalonumas. Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo dėl nesumokėtos algos vienam buvusiam darbuotojui kreipėsi bendrovė „Tavo alga“, Tarptautinis Vilniaus oro uostas bandė išsieškoti 1,4 mln. litų įsiskolinimą bei delspinigių.

R. Vaštakas pirmadienį pripažino neturįs oficialių duomenų, kiek bilietų yra pardavusi „Star1 Airlines“ ir kokio dydžio yra bendrovės skolos.
Problemų patiria ir tai pačiai grupei priklausantis kelionių organizatorius „Star Holidays“, jo išskraidintus keleivius atgal pargabenti teko draudimo bendrovei.

Naujausiais Registrų centro duomenimis, bendrovės „Star1 Airlines“ akcininkas yra „Star Team Group“, kurios akcijas valdo Erikas Zubrus ir Darius Šilinis.

DELFI žiniomis, paskutiniu metu bendrovės akcininkų skaičius prasiplėtė iki keturių asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją