Tačiau, anot jos, šie planai stringa dėl nesusikalbėjimo tarp lietuvių ir baltarusių.

„Penktadienį važiuosiu į Minską galutinai išsiaiškinti, kodėl skrydis stringa, nes iš abiejų pusių gaunu skirtingą informaciją. Yra kažkokie nesusišnekėjimai, kurie mums trukdo kas savaitę gauti papildomai po 100 turistų iš Minsko, kurie atskristų tiesiai į Palangos oro uostą“, - antradienio spaudos konferencijoje sakė ji.

Turizmo rūmų prezidentės nuomone, šis skrydis būtų puiki išeitis Lietuvos pajūriui, pajutusiam rusų turistų sumažėjimą.

„Dabar yra labai tinkamas momentas, nes tie baltarusiai, kurie anksčiau važiuodavo į Krymą, neturi, kur išvažiuoti“, - pabrėžė Ž. Gavelienė.

Dabar baltarusių kelionė iki Lietuvos pajūrio trunka kone visą dieną.

Žydrė Gavelienė
„Dabar laukimo laikas pasienyje yra neprognozuojamas ir tenka praleisti 3-4 valandas, visa kelionė jiems trunka ilgai. Taigi bet kuri kita kryptis lėktuvu jiems yra pasiekiama daug lengviau nei atvažiavimas į Lietuvą“, - kalbėjo Ž. Gavelienė.

„Dabar skrydis iš Vilniaus į Minską trunka iki 25-40 minučių priklausomai nuo vėjo, iki nuo Minsko iki Palangos jis truktų daugiausiai 1,5 val.”, - pridūrė ji.

DELFI primena, kad Baltarusijos skrydžių bendrovė gruodį pradėjo tiesioginį skrydį iš Minsko į Vilnių.

Lietuvos turizmo departamentas anksčiau yra skaičiavęs, kad į Krymą ir Bulgariją ilsėtis važiuodavo maždaug 250 tūkst. baltarusių. Dėl šios galimybė pritraukti daugiau kaimyninės šalies turistų Lietuvos konsulatuose buvo šiek tiek padidintas vizas išduodančių pareigūnų skaičius.

Tačiau Ž. Gavelienė tvirtina, kad vizų išdavimas vis dar yra kliuvinys Lietuvos turizmo sektoriui.

Turizmo departamentas skaičiuoja, kad 250 tūkst. baltarusių per 10 dienų atostogas galėtų išleisti apie 1,5 mlrd. Lt, o vien už vizas šie turistai sumokėtų 56 mln. Lt. Viena viza kainuoja 65 eurus.

Praėjusiais metais Lietuvoje lankėsi 420 tūkst. turistų iš Baltarusijos, o vizų šios šalies piliečiams išduota 230 tūkst.

Baltarusiai pirmauja tarp visų turistų Lietuvoje, per dieną vienas baltarusis išleidžia 518 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)